Reteta: CARTOFI „PRAFITI” in locul celor PRAJITI. NU INGRASA si sunt la fel de DELICIOSI

Este o reteta care ar putea sa fie pe gustul celor carora le plac cartofii prajiti si nu pot renunta la ei.

Merita incercata reteta pentru cartofii „prafiti”, care va aduce putine calorii. Reteta ridica o singura problema: prepararea dureaza mai mult.
 
Cum insa este mai sanatoasa, merita efortul. 
 
Iata ce ingrediente sunt necesare, potrivit doctorulzilei.ro :
 
– 5-6 cartofi mari de preferat rosii
– 2-3 linguri de ulei
– 2-3 linguri pesmet
– sare
– condimente
 
Cum se prepara
 
Punem apa si sare la fiert. Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase si se pun in apa care fierbe. Ii tinem aproximativ 10 minute.
 
Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama. Dupa 10 minute ii scoatem intr-un castron, ii stropim cu ulei de masline si apoi punem un amestec de pesmet si condimente (facut anterior), din piper, boia iute si cimbru, de exemplu.
 
Amestecam usor cu mainile, sa acoperim bine cartofii. Dupa aceea, ii punem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt.
 
Ii punem in cuptorul bine incins pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc.
 
Pofta buna !
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.