S-au incins spiritele in CJ pe BUGETUL de la Nova Apaserv ! Indemnizatiile directorilor taiate drastic

In sfarsit, consilierii judeteni au aprobat bugetul operatorului de apa. Insa sefii societatii au ramas fara „componenta variabila”, care le crestea mult indemnizatiile, decizia de a suspenda din bugetul pe 2016 capitolul privind „componenta variabila” fiind luata dupa indelungi discutii.

Mai exact, joi dimineata, li s-a prezentat consilierilor judeteni, in sedinta ordinara, proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentantului judetului in Adunarea Generala a Actionarilor Nova Apaserv in vederea aprobarii bugetului pe anul in curs. 
 
„Am observat cateva lucruri, si cred ca e o mica smecherie. In proiectul de hotarare se spune ca partea variabila dispare si suma ar fi de ceva peste 300 de mii, dar de fapt componenta este pastrata  intacta in anexa care face parte din aceasta hotarare. O crestere salariala pentru directori in 2016- 2017, comparativ cu 2015, cu 202% mi se pare ca atinge altfel de cote. Iar daca facem comparatia cu 2014, cresterea este cu 240%”, a atras atentia  Gheorghe Vazdoaga.  
 
Si fara partea variabila, salariile sefilor de la Nova Apaserv cresc, dar intr-o cota „acceptabila”, cum au subliniat unii consilieri. 
 
Managerul operatorului de apa a incercat sa explice ca de fapt cresterea care i-a speriat pe consilierii locali nu ar fi chiar atat de mare. Consilierii locali compara de fapt ceea ce au primit sefii Nova Apaserv in numai doua luni din 2015, cu ceea ce ar trebui sa primeasca in toate cele 12 luni, in 2016, a precizat managerul  Gabriel Carlan.
 
In continuarea discutiilor, unii consilieri au cerut suspendarea partii variabile a indemnizatiilor directorilor, printr-un amendament, altii au cerut un control financiar de gestiune la operatorul de apa.  
 
De asemenea, Catalin Flutur a tinut sa atraga atentia asupra a ceea ce spune legea. Si si anume ca singurul in masura sa stabileasca nivelul salarizarii managerilor este Consiliul de Administratie al operatorului de apa. Consilierilor judeteni le sta insa in putere sa stabileasca niste limite intre care sa se incadreze componenta variabila, a sustinut Catalin Flutur 
 
„Noi putem sa stabilim niste limite, si nu am vazut aceste limite. Cred ca s-ar putea aduce o reformulare a articolului, in care sa spunem clar ca dispare cota variabila de la Consiliul de Administratie si suspendam pozitia 110 pana apare un studiu comparativ pe care sa-l faca societatea serios, daca il va face. Apoi,  CA sa decida daca aproba aceasta componenta variabila pentru directori”, a explicat Catalin Flutur.  
 
Consilierul judetean PNL-ist a mai subliniat ca „bugetul trebuia sa fie aprobat din martie, din aprilie pentru ca societatea are niste angajamente care trebuie sa fie respectate”. 
 
Si, in cele din urma, 23 de consilieri judeteni au votat pentru aprobarea bugetului in forma prezentata. Insa in bugetul astfel aprobat, nu se regaseste cota variabila care le-ar fi majorat substantial indemnizatiile directorilor. 
 
„Suntem in situatia in care, pana la aceasta data, directorii au luat cota variabila si vor fi nevoiti sa o restituie”, a precizat presedintele CJ, Gheorghe Sorescu. Acesta a adaugat: „daca fac acel studio si vin cu rectificare de buget care sa primeasca avizul de legalitate, pot veni inapoi dupa cota variabila”.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.