Home Actualitate Scandal la biserica din Copalau

Scandal la biserica din Copalau

A fost nevoie si de interventia jandarmilor si a politistilor pentru ca acest scandal sa degenereze in violente fizice. Cu toate acestea slujba de duminica a avut loc si a fost tinuta de preotul de la care a pornit tot acest scandal.

Jandarmii s-au rugat si ei la randul lor la o parte din cei prezenti cerandu-le sa nu fie violenti ca sa nu fie nevoiti sa intervina in forta.

O parte dintre enoriasi, nemultumiti de preotul lor si decisi sa-l schimbe cu orice pret. Astfel, duminica, acestia au vrut sa intrerupa liturghia. Si asa, la usa bisericii, nemultumitii au inceput sa se certe violent cu sustinatorii parintelui.

„Unii oameni se chinuie sa construiasca o biserica, iar omul asta a distrus-o. Slujeste beat, vorbeste cu lumea porno si multe altele”, se plange un localnic.

Enoriasii s-au adunat de dimineata in fata bisericii din Copaiau, hotarati sa-i spuna preotului sa plece chiar din timpul slujbei. Au fost insa opriti sa intre in biserica de catre echipajele de jandarmi. Spiritele s-au incins si mai tare in momentul in care cativa sustinatori ai preotului au iesit de la slujba.

„S-a ivit un parintel din astia mai tineri, care abia a fost facut preot. Eu sunt apreciat in felul meu. Nu am venit in sat sa imi bat joc de oameni”, a declarat Mihai Raileanu, preotul paroh.

Preotul spune ca a implinit varsta de pensionare in urma cu trei zile, insa va mai sluji inca un an in biserica, asta dupa ce Mitropolia Moldovei si Buciovinei i-a acceptat cererea de prelungire a mandatului de preot paroh.

Exit mobile version