Home Actualitate Scandalagii si amatori de „gratar pe trotuar”, amendati de jandarmi

Scandalagii si amatori de „gratar pe trotuar”, amendati de jandarmi

Ultima zi a saptamanii care tocmai s-a incheiat va scoate din buzunarele catorva botosaneni suma de 9.700 de lei, in urma amenzilor primite de la jandarmi pentru fapte de incalcare a ordinii si linistii publice, a legislatiei privind actele de comert sau a legii privind desfasurarea activitatilor de picnic.

1.500 de lei vor avea de achitat doi frati din municipiul Botosani, care au petrecut duminica seara intr-un bar de pe strada Nicolae Iorga, dupa care, pe fondul cosumului de bauturi alcoolice, au inceput sa faca scandal si sa adreseze injurii barmanului, refuzand sa paraseasca localul. 
 
Un echipaj de jandarmi a ajuns in scurt timp la locul apelului, aplanand conflictul si luand masurile legale de sanctionare contraventionala a celor doi scandalagii, care nu au dorit sa coopereze cu fortele de ordine.
 
Nu mai putin de 1000 de lei a fost sanctiunea aplicata de jandarmi unei femei, care nu a gasit un loc mai potrivit sa faca gratar, decat pe trotuarul strazii Independentei, in apropierea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, deranjand locatarii imobilelor din apropiere.
 
Conform prevederilor legii privind activitatile de picnic, desfasurarea acestora in afara zonelor special amenajate constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 3000 de lei, existand posibilitatea legala de a achita jumatate din minimul amenzii in 48 de ore de la data incheierii sau comunicarii procesului-verbal, in cazul in care contravenientul doreste acest lucru.
 

Exit mobile version