Home Actualitate Schimbare peste noapte la Primaria Botosani

Schimbare peste noapte la Primaria Botosani

eugen turcanu

Noul viceprimar Eugen Cristian Turcanu a avut o surpriza in prima zi de lucru in functia in care a fost ales de Consiliul Local.

Biroul viceprimarului a fost schimbat peste noapte, Eugen Turcanu urmand sa-si desfasoare activitatea nu in biroul pe care l-a avut la dispozitie Cosmin Andrei, ci in unul situat la parter, neigienizat.

In plus, pe usa noului sau birou, viceprimarul a mai avut inca o surpriza: numele sau scris incomplet. Doar Eugen Turcanu, in conditiile corect ar fi fost sa scrie Eugen Cristian Turcanu.

„Daca dumnealui asa a considerat normal… Eu n-am nicio problema, in afara de faptul ca nu este igienizat deloc si totul trebuie spalat si igienizat… Eu am venit aici sa fac treaba, nu sunt strain de ceea ce tine de administratie, vreau sa fac echipa ca sa lucram pentru ca sunt multe probleme de rezolvat pentru cetatenii municipiului. Daca domnul primar nu doreste, e problema lui. Mai mult de atat, ce pot sa fac?”, a declarat Eugen Turcanu.

Noul viceprimar democrat-liberal s-a prezentat la Primarie la ora 10.00, asa cum stabilise cu o zi inainte. Dupa doua ore de la intrarea in primarie inca nu reusise sa vorbeasca cu primarul, desi a incercat sa ia legatura cu acesta.

In schimb, si-a primit lista cu atributii, de care se declara multumit, in conditiile in care, recent primarul lasa de inteles ca ii va stabili niste atributii minimale.

„Mi s-au transmis atributiile si ma bucur ca nu-s nici minimale  si nici in bataie de joc, cum a tot anuntat inainte domnul primar. Sunt chestii rezonabile si de bun simt. Sunt diversificate si trebuie sa iau legatura cu colegii care raspuns de anumite competente de aici. Eu voi face tot posibilul sa rezolv orice problema ce tine de mine, de atributiile repartizate”, a mai specificat viceprimarul Eugen Turcanu.

Iata lista atributiilor noului viceprimar:

– Functia de ofiter de stare civila;

– Masuri pentru prevenirea si combaterea pericolelor provocate de animale, in conditiile legii;

– Coordonarea actiunilor de igienizare a malurilor cursurilor de apa;

– Organizarea executarii si executarea in concret a activitatilor din domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, protectia si refacerea mediului;

– Autoritatea tutelara;

– Organizarea executarii si executarea in concret a activitatilor din domeniul situatiilor de urgenta;

– Conservarea, restaurarea si punerea in valoare a monumentelor istorice si de arhitectura;

– Conducerea activitatilor privind aplicarea Legii 10/2001;

– Organizarea executarii si executarea in concret a activitatilor din domeniile serviciilor comunitare de utilitate publica privind alimentare cu apa, gaze naturale, canalizare.

Pe unul din peretii biroului pe care i l-a pus la dispozitie primarul Ovidiu Portariuc noului viceprimar este afisat un citat al Anei Eleanor Roosevelt: „Mintile luminate discuta idei, mintile mediocre discuta evenimente, mintile mici discuta oamenii”.

1 COMMENT

  1. Intr-un stat de drept nu ar trebui sa se intample asa ceva, iar la noi la Botosani Primaria nu justifica cu nimic cele intamplate .
    Pacat , nu ar trebui sa se faca diferente dupa culoare politica atunci cand este vorba de exercitarea unei functii, mai ales o functie atat de importanta ca cea de viceprimar care are atributii publice de solutionare a problemelor din teritoriu.
    O data castigat acest post este normal sa se creeze conditii normale si corespunzatoare postului pentru exercitarea functiei in conditiile legii…….in ce tara traim ?
    Nu se poate asa ceva…um viceprimar ca EUGEN CRISTIAN TURCANU , care este o personalitate puternica si cu o energie constructiva de care are nevoie Botosaniul, trebuie sa ne mandrim cu el si sa-l sustinem in tot ce face pentru orasul nostru.

Comments are closed.

Exit mobile version