Home Actualitate SUPA de ARDEI– specialitate de toamna

SUPA de ARDEI– specialitate de toamna

Supa de ardei este poate mai putin cunoscuta, mai putin preparata in bucataiile traditionale, dar cine o face si o gusta o data, o va include, cu siguranta, in meniul obisnuit al familiei. E gustoasa si sanatoasa, si ce alte argumente ar mai fi necesare pentru a o prepara ?

Reteta este foarte simpla, propusa de femeia.ro, iar gustul si aroma sunt desavarsite. Ingredientele sunt pentru opt portii mari.

INGREDIENTE

– Doua linguri de ulei
– Doua cepe mari
– Trei-patru catei de usturoi
– 100 mililitri de vin alb sec
– 8-10 ardei grasi rosii sau gogosari
– Doua linguri de cimbru proaspat tocat foarte marunt
– Sare si piper
– Doua linguri de smantana pentru servit.  

PREPARARE

→ Incepe prin a pune ulei la incins, intr-o tigaie incapatoare, apoi adauga ceapa tocata marunt si un praf de sare. Gateste ceapa pana devine usor aurie. Adauga usturoiul tocat marunt si lasa pe foc inca un minut-doua.
→ Stinge cu vin.
→ Adauga piper, cimbrul tocat marunt, iar la final pune ardeii tocati in bucati potrivite.
→ Lasa totul impreuna circa 10 minute, la foc moale cu capac, dupa care rastoarna legumele intr-o oala cu apa (un litru si jumatate) care clocoteste.
→ Acopera si fierbe supa de ardei rosii circa 30 de minute. Cand ardeii sunt bine fierti da deoparte si lasa sa se racoreasca putin.
→ Cu un blender vertical transforma totul in crema. Daca este prea groasa pentru gustul tau, adauga putin lapte combinat cu apa.
→ Gusta si potriveste de sare si piper.
→ Serveste cu smantana si paine proaspata.

POFTA BUNA !

Exit mobile version