Home Actualitate Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență a ajuns la a...

Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență a ajuns la a VIII-a ediție!

50 de elevi din județul Botoșani se pregătesc pentru cea mai importantă misiune – aceea de a deveni mesagerii pompierilor. Timp de o săptămână, aceștia vor învăța în cadrul taberei de vară în domeniul situațiilor de urgență cum să-și protejeze propria viață, dar și cum să-și ajute semenii, atât teoretic, cât și practic.

50 de elevi botoșăneni din cei 360 care au frecventat Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență își vor continua pregătirea de specialitate în tabăra, care se va desfășura în perioada 30 iulie – 3 august 2018, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Viitorii mesageri ai pompierilor provin de la Școala Gimnazială nr. 10 Botoșani, Școala Gimnazială nr. 11 Botoșani, Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani, Școala Gimnazială „Elena Rareș” Botoșani, Liceul cu Program Sportiv Botoșani, Școala Gimnazială Drăgușeni, Școala Gimnazială Adășeni, Școala Gimnazială nr. 1 Săveni, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, Școala Gimnazială Hănești, Școala Gimnazială Coțușca, Școala Gimnazială Vârfu Câmpului, Școala Gimnazială nr. 5 Dorohoi, Școala Gimnazială nr. 1 Concești, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Școala Gimnazială Cîndești, Școala Gimnazială Mihălășeni, Școala Gimnazială Durnești, Școala Gimnazială Santa Mare și Liceul „Ștefan Luchian” Ștefănești. Aceștia au obținut cele mai bune punctaje în urma evaluărilor finale ale școlii de vară în domeniul situațiilor de urgență.

Timp de o săptămână, elevii vor învăța de la pompieri, medici, asistenți și paramedici SMURD și voluntari de la Crucea Roșie cum să-și protejeze propria viață, dar și cum să-și ajute semenii, atât teoretic, cât și practic.

Încă din prima zi, vor începe pregătirea pentru a face față unor situații dificile, participând la mai multe concursuri interactive și exerciții de evacuare în caz de cutremur, inundație și incendiu.

Marți vor participa la exerciții demonstrative și activități interactive în domeniul prevenirii incendiilor, iar miercuri sunt planificate prezentări și concursuri din domeniul protecției civile.

Pe 2 august, elevii vor învăța cum să comunice la 112 o situație de urgență la care ar putea fi martori, dar și cum să acorde primul ajutor în caz de înec.

La finalul taberei, participanții vor fi evaluați cu ajutorul unui chestionar ce conține 20 de întrebări din domeniul situațiilor de urgență. Cele mai bune echipaje vor primi cupe, diplome și medalii.

Elevii vor pleca din tabără pe 3 august, în jurul prânzului, nu înainte de a desfășura o serie de activități recreative.

O parte din costurile taberei sunt suportate de Consiliul Județean Botoșani.

Unic la nivel național, proiectul educațional „Prezent și Viitor în Siguranță”, a ajuns la a VIII-a ediție și se adresează elevilor din clasele V-VIII, care învață la școlile din județul Botoșani.

A debutat cu Școala de vară în domeniul situațiilor de urgență, care s-a desfășurat în perioada 2-17 iulie a.c., în subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani din municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Săveni și Ștefănești.

Tabăra de vară în domeniul situațiilor de urgență este organizată de ISU Botoșani în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Societatea Națională de „Cruce Roșie” – Filiala Botoșani, Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani, Clubul Copiilor Dorohoi, Primăria Municipiului Dorohoi, Primăria comunei Mihai Eminescu, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”.

Exit mobile version