Intalnirea de la Prefectura, din cadrul Consiliului consultativ pentru problemele persoanelor varstnice, a pus pe tabet un subiect de mare interes pentru pensionari, dar si pentru restul populatiei.
Varstnicii au declarat ca, din punctul lor de vedere, tariful depre care se vorbeste este exagerat, nejustificat. Cu atat mai mult cu cat au si alte nemultumiri la adresa Societatii Urban Serv, ai carei lucratori, de vineri pana luni, nu se ating de containerele de gunoi de pe platformele municipiului, indiferent daca acestea devin neincapatoare pentru cate deseuri menajere se aduna.
La asa tarif, „firma de salubritate ar trebui sa ne ia gunoiul de la usa”, considera reprezentantii pensionarilor, adunati, miercuri dimineata, la Prefectura. „Dorim sa credem ca este o gluma”, au mai spus acestia, referindu-se la tariful nou pentru gunoi.
In pret intervine o cota de dezvoltare obligatorie, pentru fiecare cetatean, cota impusa la castigarea proiectului de infiintare a depozitului de deseuri de la Stauceni, dar costul de transport pana la Stauceni, a explicat primarul Catalin Flutur. Edilul municipiului a atentionat si ca la acest pret s-ar mai putea adauga o corectie daca populatia nu intelege sa depozitele selectiv deseurile.
„Pretul este de 10,9 lei de persoana pe luna, pret aprobat in cursul anului 2015 printr-o Hotarare de Consiliu Local. Este mai mare pentru ca in componenta de pret intervine o cota de dezvoltare obligatorie pentru toti cetatenii din judet, de altfel si impusa odata cu castigarea proiectului de infiintare a depozitului de deseuri de la Stauceni, la care se mai adauga, in functie de calculele facute de fiecare operator de salubritate din judet, costul de transport pana la Stauceni. S-au facut niste lucruri importante, dar mai avem de lucru. In primul rand avem de lucrat la mentalitate, la a colecta noi selectiv si a apela la populatie sa depuna acest gunoi selectiv. De asta s-au mai infiintat 150 de platforme in municipiul Botosani, unde vom avea tomberoane pe culori. Daca nu vom reusi sa ne convingem concetatenii sa facem cat mai bine acest lucru, la pretul pe care l-am spus acum se va mai adauga si o corectie. Astea sunt obligatii asumate”, a precizat primarul Catalin Flutur.
Primarul Catalin Flutur a mai explicat ca, daca cetatenii vor depune deseurile in mod selectiv, atunci si pretul la salubrizare ar putea sa fie mai mic.