Teatrul „Mihai Eminescu” Botosani prezinta PREMIERA SPECTACOLULUI : ” „M0028 ” (premiera mondiala)

Colectivul Teatrului Mihai Eminescu va invita la premiera spectacolului „M0028 „, pe 13 februarie 2015, ora 19.00, la CASA TINERETULUI BOTOSANI. Despre spectacol, cel mai bine vorbesc oamenii care ii dau viata…

Scenariu: Kadri Özcan
Regie si ilustratie muzicala: Kadri Özcan
Scenografie: Mihai Pastramagiu
Miscare scenica: Victoria Bucun
Distributia:
Bogdan Horga
Alexandra Acalfoae
Irina Mititelu
Anca Pascu
Lidia Uja
Alexandru Dobynciuc

 „Acesta este sfarsitul timpului…
Acesta este sfarsitul civilizatiei…
Odata cu trecerea secolelor, perceptia noastra despre timp s-a modificat. Totul curge! Dar curge mult prea repede si, cumva, impotriva umanitatii… Astazi, cu tehnologia noastra, cu inventiile noastre, cu dezvoltarea noastra, secundele au varsta unui secol.
Marele vis al omului, nemurirea, e tot mai intens! Nuantele devin tot mai inutile, iar albul si negru sunt dominantele unor nesfarsite scindari: inteligenta – prostie, educatie – primitivism, avutie – saracie, sanatate – boala.
Paradoxal, insa, pe masura dezvoltarii ei, omenirea intelege tot mai greu ca aceasta este singura planeta pe care o are! Si ca, din pacate, tot ceea ce face se intoarce, intr-un fel sau altul, impotriva singurului nostru acasa.
Am scris piesa M0028 cu astfel de ganduri bantuindu-ma nelinistitor. Si cu aceleasi ganduri am pus-o in scena la Botosani, Romania. O alta tara, o alta cultura, insa aceleasi angoase majore sfartecandu-ne ceas de ceas…”

(Kadri Őzcan)

„Nu poti citi neimplicat textul lui Kadri Özcan. N-o poti face, bunaoara, cu detasarea unui computer, ci cu alertul presentiment ca toate astea te privesc pe tine, omul care citeste. Caci despre computere si oameni este piesa M0028. Un text straniu ce pune in discutie insasi conditia umana, proiectata intr-o dependenta sufocanta de propriile-i creatii tehnice. O parabola despre disolutia umanitatii, despre topirea realului in virtual, a concretului in metafora. Un scenariu sumbru, in care viata, moartea, frica, dragostea, singuratatea sunt redefinite, o poveste cu talc despre ce a fost si ce a devenit existenta umana…”
(Calin Ciobotari, teatrolog)

Kadri Őzcan, actor, regizor, scenarist, s-a nascut in 1974, in Trabzon, Turcia. In 1999, termina Erzurum Atatürk University, Art School, Theater Art Division, Main Art Branch. Este si anul in care debuteaza in Trabzon State Theater. Semneaza asistenta de regie la numeroase spectacole.

In 2004, colaboreaza cu Primaria Trabzon intr-un proiect amplu: First Child Festival.
In acelasi an, ca regizor, monteaza „Macbeth” (Shakespeare). In stagiunea 2005-2006, devine manager al Teatrului de Stat din Trabzon si director al International Blacksea Theatre Festival (editia a saptea). In 2006, ii este incredintat cursul de Drama, Dictie si Comunicare, la Departamentul de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice Karadeniz. Continua sa se manifeste si ca actor. In vara anului 2007, joaca in spectacolul Karagöz-Hacivat, itinerandu-l in nu mai putin de sase orase, iar in 2013 devine actor al Teatrului de Stat din Ankara. I se publica diverse scenarii dramatice. In 2012 pune bazele fundatiei „The realization of an Art Academy”, iar in 2014 creaza si coordoneaza „International Art Days”, festival in cadrul Universitatii Tehnice din Istanbul.

Pretul unui bilet – 20 lei

Biletele se gasesc la AGENTIA TEATRALA in incinta ” Centrului National de Informare si Promovare Turistica”, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970

Va asteptam cu drag!

comunicat, Teatrul Mihai Eminescu Botosani
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.