Home Actualitate TERMENUL de depunere a DECLARATIEI la TAXE si IMPOZITE locale, pentru FIRMELE...

TERMENUL de depunere a DECLARATIEI la TAXE si IMPOZITE locale, pentru FIRMELE de apartament, s-a PRELUNGIT

Cu doar careva zile inainte de expirarea termenului de depunere a declaratiei in vederea stabilirii impozitului pentru cladirile in care functioneaza firme de apartament s-au schimbat regulile. Era de asteptat sa se schimbe si termenul de depunere pentru a evita aglomeratia de la ghiseele directiilor de taxe si impozite locale.

Asadar, un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens a fost adoptat miercuri. Guvernul a hotarat prelungirea cu doua luni, pana la 31 mai, a termenului pana la care persoanele fizice care detin imobile unde este inregistrat si un sediu social trebuie sa depuna declaratiile de impunere la directiile de taxe locale. 
 
S-a modificat si data pana la care este acordata persoanelor fizice o reducere de pana la 10% pentru plata integrala a impozitului pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport. Termenul a fost mutat cu trei luni mai tarziu. Asadar, pentru persoanele fizice vor beneficia de reducerea cu 10% a impozitului pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport daca il platesc pana la data de 30 iunie, si nu 31 martie, cum era pana acum. 
 
Actul normativ care modifica normele de aplicare la Codul fiscal, a fost publicat in Monitorul Oficial la inceputul acestei saptamani.
 
Tot cu doua luni, pana la 31 mai 2016, va fi prelungit si termenul pana la care persoanele juridice pot depune declaratia privind cladirile pe care le detineau in proprietate la data de 31 decembrie 2015.
 

Exit mobile version