AcasăActualitateTrafic de droguri de risc si opere de arta sustrase din Spania

Trafic de droguri de risc si opere de arta sustrase din Spania

In aceasta luna, procurorii DIICOT – S.T.Brasov s-au deplasat la Madrid, in vederea audierii unui inculpat caruia i se aduc acuzatii de trafic de droguri de risc si detinere de opere de arta, pentru comercializare, sustrase, cel mai probabil, din Spania. Pe 20 aprilie, inculpatul Alen Daniel Moisin va fi predat autoritatilor romane in baza unui mandat european de arestare emis de catre Curtea de Apel Brasov.

In data de 07 septembrie 2016 procurorii Directiei de Investigare a infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism-Serviciul Teritorial Brasov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca un grup infractional organizat coordonat de catre inculpatul Alen Daniel Moisin obtine importante sume de bani din comercializarea unor mari cantitati de droguri de risc precum ca si ca detine, in scopul comercializarii, mai multe opere de arta sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei.

Inculpatul Alen Daniel Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop brasovean care s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a actionat in derularea unor activitati infractionale (tulburarea linistii publice, proxenetism, furt calificat, infractiuni informatice, infractiuni contra persoanelor, santaj, camatarie, trafic de droguri).

In data de 08 septembrie 2016 s-a dispus inceperea urmaririi penale „in rem” sub aspectul savarsirii infractiunilor de „trafic de droguri de risc” prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 si „furt” prev. de art. 228 alin. 1 din Codul penal, toate cu aplic. art. 38 din Codul penal.

In cauza exista suspiciunea rezonabila ca inculpatul Alen-Daniel Moisin a operationalizat o filiera infractionala specializata in traficul de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc si procurarea unor opere de arta de valoare sustrase cel mai probabil din Spania.

Din investigatiile efectuate a rezultat ca inculpatul Moisin Alen Daniel a constituit o structura infractionala de tip mafiot piramidala, plasandu-se in varful acestei structuri, avand ca scop obtinerea unor importante sume de bani din introducerea in tara a unor mari cantitati de droguri de risc si comercializarea acestora.

Pe palierul II al acestei structuri, inculpatul Alen Moisin Daniel l-a plasat pe finul si omul sau de incredere, inculpatul Maftei Valeriu Adrian, acesta fiind sprijinit activ in desfasurarea activitatilor infractionale de catre prietena sa, inculpata Giosu Diana.

S-a retinut ca inculpatul Maftei Valeriu Adrian a avut rolul de coordonator al vanzarilor de droguri procurate de catre inculpatul Alen Daniel Moisin si de colector al sumelor de bani provenite din astfel de activitati.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca inculpatul Maftei Valeriu Adrian s-a implicat personal in activitati de vanzare a unor cantitati insemnate de droguri si a detinut, in anumite locatii, obiecte de arta, pentru care cauta cumparatori.

Pe palierul de executie al gruparii conduse de catre inculpatul Alen Daniel Moisin au fost recrutati inculpatii Pavel Catalin Florin, Kiss Alexandru Andrei, Pintiliasa Razvan Ionut, Ganea Alex Costica, zis “Alex Tiganul” si Pavel Mihai zis “Clei”. Inculpatii erau fidelizati liderilor retelei, fie prin diverse recompense financiare, fie prin “corectii” fizice sau psihice aplicate de catre membrii ierarhic-superiori.

In urma unei complexe activitati de investigatii desfasurata in cauza au rezultat urmatoarele aspecte:

In data de 21 octombrie 2016, inculpatul Alen Daniel Moisin i-a vandut inculpatului Miron Vasile, cetatean moldovean, cantitatea de 3,56 grame cannabis (mostra), cu pretul de 150 lei, cei doi intelegandu-se ca in cazul in care cumparatorul va aprecia calitatea “marfii” sa tranzactioneze cantitati de ordinul kilogramelor de cannabis.

In data de 08 noiembrie 2016, inculpatul Alen Daniel Moisin i-a vandut inculpatului Ion Dumitru (ofiter in cadrul unei unitati militare de pe raza judetului Brasov) cantitatea de 500 grame cannabis, acesta din urma angajandu-se sa plateasca ulterior suma de 18.500 lei.

In data de 20 ianuarie 2017 in jurul orelor 21:52 lucratori de politie din cadrul I.P.J. Brasov-Biroul de Supravegheri Judiciare au vizitat locuinta la care inculpatul Alen Daniel Moisin isi executa masura preventiva a arestului la domiciliu, situata in municipiul Brasov, ocazie cu care s-a stabilit ca acesta nu se afla la domiciliu.
In cursul aceleiasi seri, pe raza municipiului Sacele a fost efectuat un control asupra unui autoturism apartinand tatalui inculpatului Maftei Valeriu Adrian, ocazie cu care a fost identificata o punga continand aproximativ 300 grame cannabis. In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca respectiva punga fusese preluata de catre inculpatul Maftei Valeriu Adrian, de la inculpatul Alen Daniel Moisin, cu cateva ore inainte.

In data de 22 ianuarie 2017, inculpatul Pavel Mihai Ionut a fost oprit in trafic imediat dupa ce a ridicat de la locuinta inculpatului Alen Daniel Moisin, situata in municipiul Brasov, cantitatea aproximativa de 85 grame cannabis.

In data de 24 ianuarie 2017 Curtea de Apel Brasov a dispus inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu masura arestului preventiv si s-a dispus darea in urmarire generala si internaționala a acestuia.

In data de 27 ianuarie 2017 a fost efectuata o noua perchezitie la domiciliul inculpatului Alen Daniel Moisin, ocazie cu care in imediata apropiere a gardului imprejmuitor al proprietatii inchiriata de catre acesta au fost identificate, ingropate, cantitatea de aproximativ 200 grame cannabis, ambalata intr-o punga vidata, un pistol marca Bruni si 100 cartuse calibrul 9 mm.

In interiorul aceluiasi imobil au fost identificate un permis de conducere pe numele inculpatului Alen Daniel Moisin, eliberat de catre autoritatile mexicane si o carte de identitate falsificata.

In data de 21 ianuarie 2017 au fost identificate si ridicate de la membrii retelei infractionale un numar de 46 picturi, cel mai probabil sustrase de la colectionari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datand din secolele XVIII – XIX, a caror valoare totala a fost estimata provizoriu la aproximativ 50.000 euro, in cauza fiind dispusa efectuarea unei evaluari in vederea stabilirii provenientei, vechimii si valorii artistice a acestora.

Cu aceeasi ocazie au fost identificate 4 bucați de fildes de elefant avand greutatea totala de 53 kg si o valoare estimata la 53.000 euro.

In total, in cauza a fost identificata si ridicata cantitatea aproximativa de aproximativ 1.5 kg. de cannabis, insa din cercetari a rezultat ca numai in cursul anului 2016 inculpatul Alen Daniel Moisin a introdus, prin intermediari, pe teritoriul Romaniei, cantitatea de peste 10 kg cannabis.

In cauza au fost efectuate 5 constatari ale unor infracțiuni flagrante si 3 perchezitii domiciliare.

Urmare a cercetarilor efectuate in cauza precum si in alte cauze conexe, procurorii DIICOT – S.T.Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de 11 persoane, 3 fiind cercetate in stare de arest preventiv si alte 8 sub control judiciar.

Totodata, s-a stabilit ca in perioada 10-11 februarie 2017, inculpatul Alen Daniel Moisin a trecut fraudulos frontiera de stat a Romaniei, spre Ungaria, prin „zona verde”, unde si-a procurat un set de documente falsificate.

In cauza a fost declansata o ampla activitate de asistenta juridica internationala adresata autoritatilor spaniole, astfel incat Alen Daniel Moisin a fost localizat si prins in Madrid la data de 18 februarie 2017.

In perioada 6-7 aprilie 2017, in cadrul cererii de comisie rogatorie, procurorii DIICOT – S.T.Brasov s-au deplasat la Madrid, in vederea audierii inculpatului Alen Daniel Moisin si aducerii la cunostinta a faptelor retinute in sarcina sa.

La data de 20.04.2017 inculpatul va fi predat autoritatilor romane in baza unui mandat european de arestare emis de catre Curtea de Apel Brasov.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul D.C.C.O – Serviciul Antidrog Bucuresti, B.C.C.O Brasov si politisti din cadrul I.P.J. Brasov.

In cadrul cooperarii internationale cercetarile au fost sprijinite de catre atasatul de interne al Romaniei la Madrid.

Suportul tehnic a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments

Sorin Bozdon on Locuri de munca in Germania
Mai terminati odata! on 23 august 2013 – Vine Apocalipsa!
MUIE ROMANIA !!! on MODIFICARI la Codul Rutier
virginia manu on PILDA ZILEI: Te-am invatat
liviu cioroaba on SFORAITUL poate ucide!
virginia manu on PRINTESA DIANA, asasinata!
INSURATELU VIORICA on 48 de romani CAPTIVI in LIBIA
Zugravescu Mihaela B on Cautam colaboratori!
eleonora hreniuc on DOAR O VORBA: Parloaga din ograda
Ziarul Adevarul on BANCUL ZILEI: Acelasi material
Sebastian Butu on FENOMEN RAR in decembrie 2013!
Agentie Matrimoniala on BANCUL ZILEI: Agentia matrimoniala
Eutanasiati Maidanez on FAMILIA LUI IONUT, atacata de caini!
ionescu crenguta on COJILE DE BANANE fac minuni!
Anunturi Libertatea on SERBAN HUIDU revine in televiziune!
TRAIAN TANASA on Pacalelile de 1 APRILIE!
Mocanu Nicolae on A murit din cauza unui OU!
IACOB VIOREL on ANUNT DE ANGAJARE
motoc cristian on POLITISTII incep PROTESTE !
Mitrea Stefan on POLITISTII incep PROTESTE !
Doina Balasa on Dolarul a luat viteza
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
gh. hreapca on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
nicu stratulat on DRUM BUN, PRIETEN DRAG!
un alegator on Surpriza la BALUSENI!
un pnlist on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
psihanalistul on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
fatalau nechifor ioan on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN SILVIU CRISTIAN on Surpriza la BALUSENI!
lingau elena stefan on Surpriza la BALUSENI!
UN PRIETEN on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
STEFAN ELENA on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
ion ursu on Surpriza la BALUSENI!
CORURILE DE COPII on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
IOAN NECHIFOR on Surpriza la BALUSENI!
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
Spridon Cristian on ANUNT DE ANGAJARE
cursurigratisonline on Euro scade spre 4,55 lei