Home Actualitate TRAGEDIE in familia siamezelor!

TRAGEDIE in familia siamezelor!

Una din siamezele anilor ’80 a murit din cauza unei boli incurabile. Gherghina aflase in Italia ca este grav bolnava. Lina si Gherghina, primele siameze din Romania care au supravietuit operatiei de separare, s-au despartit acum pentru totdeauna.

Duminica dimineata, Gherghina, in varsta de 31 de ani, a murit din cauza unei boli incurabile. Sora ei, Lina este devastata de durere.

Gherghina a murit la Spitalul Judetean „Mavromati” din Botosani, la sectia Oncologie.

La inceputul anului, Gherghina nu dadea semne ca ar avea vreo suferinta, spun parintii. A plecat in Italia, la sfarsitul lui februarie, ca sa lucreze ca ingrijitoare intr-un spital de pediatrie.

Dupa doua zile de munca, un medic italian a observat ca Gherghina are probleme de sanatate si a trimis-o la analize. Asa a aflat ca sufera de ciroza si avea si cancer hepatic.

Starea Gherghinei s-a agravat si la finalul lunii mai s-a intors in tara. Imediat a fost internata la sectia Oncologie din cadrul Spitalului Judetean „Mavromati” Botosani.

Sora ei geamana, Lina, intoarsa de 3 ani in tara, este devastata de durere. Mai ales ca gemenele au reusit abia de cativa ani sa se regaseasca in casa parinteasca.

Lina si Gherghina s-au nascut pe 29 iulie 1982. Erau siameze, lipite de la stern la ombilic.

Cazul Linei si Gherghinei Boaru a facut inconjurul pamantului. Cu ajutorul unor medici romani, gemenele au ajuns la o clinica din Laussane, Elvetia, si au fost operate, in februarie 1983. Era al treilea caz reusit din lume.

In 2009 surorile siameze erau complet instrainate. Lina locuia in Spania, iar Gherghina se intorsese in tara si se stabilise intr-o localitate din Oltenia.

De 3 ani s-au mutat cu familiile in casa parinteasca din nordul tarii.

Gherghina va fi inmormantata marti in orasul Bucecea, din judetul Botosani. Avea doar 31 de ani, era in divort si lasa o fetita de 6 ani.

Exit mobile version