Home Actualitate TRIMISI in JUDECATA in DOSARUL PACANELELOR: politist, avocat, oameni de afaceri, in...

TRIMISI in JUDECATA in DOSARUL PACANELELOR: politist, avocat, oameni de afaceri, in banca acuzatilor

Procurorii Anticoruptie au strans probe suficiente pentru trimiterea in judecata a persoanelor cercetate in „dosarul pacanelelor”.

Prin rechizitoriul din 2 februarie au fost trimisi in judecata: 
 
Ioan Teodorescu, de la Oficiul National al Jocurilor de Noroc, pentru 11 infractiuni de luare de mita, trafic de influenta, folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, abuz in serviciu, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si favorizarea faptuitorului. Se afla sub arest preventiv ;
Costel Calistru, proprietarul restaurantului Rediu, pentru dare de mita, complicitate la folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, instigare la dare de mita, cumparare de influenta, desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc. Acesta se afla in arest preventiv ;
Viorel Stefan Danuta, proprietarul restaurantului si hotelului TEX, pentru dare de mita, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc. Decizia Curtii de Apel Suceava nu este definitiva in cazul lui Danuta.
 
Au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, si :
 
politistul Ionut Starica si avocatul si fost consilier municipal din partea PSD, Aura Starica (fosta Simion). In cazul acestora acuzatiile sunt de  luare de mita si instigare la luare de mita ;
Silviu Spiridon, administrator al SC Marsesi SRL Piatra Neamt, Dragos Constantin Budeanu- Panzariu si Claudiu Balauca, reprezentant conventional al SC Trans Expres SRL Botosani. 
 
De asemenea, au fost trimise in judecata, sub masurile preventive a interdictiei initierii/suspendarii procedurii de dizolvare sau lichidare si a interdictiei de a desfasura activitati de jocuri de noroc: 
 
SC TRANS EXPRES SRL Botosani, pentru savarsirea infractiunii de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc (66 acte materiale), constand in exploatarea fara licenta sau autorizatie de exploatare a unui numar de 66 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societatii, cauzand un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului in cuantum de 1.080.278,50 lei; 
SC DV CONSULTING SRL Botosani, pentru savarsirea infractiunii de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc (159 acte materiale), constand in exploatarea fara licenta sau autorizatie de exploatare a unui numar de 159 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societatii, cauzand un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului in cuantum de 1.887.180,4 lei;
 –SC PANAYOTISS SRL Botosani, pentru savarsirea infractiunii de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc (7 acte materiale), constand in exploatarea fara licenta sau autorizatie de exploatare a unui numar de 7 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societatii, cauzand un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului in cuantum de 1.080.278,50 lei. 
 
Masura preventiva a interdictiei initierii/suspendarii procedurii de dizolvare sau lichidare, aplicata pentru: 
 
SC MARSESI SRL Neamt, pentru savarsirea infractiunii de desfasurare fara licenta sau autorizatie a oricareia dintre activitatile din domeniul jocurilor de noroc, constand in exploatarea fara licenta sau autorizatie de exploatare a unui numar de 7 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societatii, cauzand un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului in cuantum de 92.595,30 lei. 
 
Procurorii DNA cer mentinerea masurilor asiguratorii a sechestrului instituite prin ordonantele Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava in privinta inculpatilor: Teodorescu Ioan, Calistru Costel, Danuta Stefan Viorel, Spiridon Silviu, SC DV Consulting SRL Botosani, SC Trans Expres SRL Botosani. 
 
Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de 5.220.611,20 lei. 
 

In cauza, DNA Suceava a beneficiat de sprijinul tehnic si informativ al Serviciului Roman de Informatii si Departamentului de Informatii si Protectia Interna, precum si de sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. 

 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Suceava, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza. 
 
„Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se subliniaza in incheierea comunicatului DNA. 
 

Exit mobile version