Home Actualitate UN MAR DELICIOS – un copil sanatos!

UN MAR DELICIOS – un copil sanatos!

Consiliul Judetean Botosani a desfasurat, in aceasta perioada, cea de-a doua editie a concursului tematic „Un mar delicios – un copil sanatos”, concurs ce face parte din masurile adiacente distributiei de fructe in anul scolar 2013- 2014 la „Programul de incurajare a consumului de fructe proaspete in scoli”.

Conform prevederilor H.G. 800/16.10.2013, in cadrul acestui program se pot desfasura tipuri de concursuri care au drept scop constientizarea importantei consumului de fructe in randul copiilor si adolescentilor.

Astfel, in perioada 5-13 iunie s-a desfasurat Concursul tematic „Un mar delicios – un copil sanatos” astfel: prima etapa s-a desfasurat pe comune in perioada 5-6 iunie, in cadrul careia a avut loc concursul intre clasele scolilor din comuna desemnandu-se in final clasa cu lucrarea cea mai buna, care participa la etapa a doua; a doua etapa s-a desfasurat vineri, 13 iunie, la sediul Consiliului Judetean Botosani, avand loc premierea celor 44 de comune participante unde s-au prezentat mastile-mar confectionat.

Premiile acordate insumeaza 118.355,44 lei si constau in: 49 microscoape didactice pentru scolile castigatoare la etapa pe comunea municipiul Botosani, 155 diplome de participare a scolii reprezentata prin director, 973 diplome de participare a clasei reprezentata prin profesor plus un atlas botanic si 17.387 diplome de participare pentru toti elevii participanti la concurs.

„Toti stim cat de important este sa consumam fructe, si mai ales mere, cele produse in Romania. Toate mastile care simbolizeaza marul vor fi premiate pentru ca toate sunt frumoase”, s-a adresat Gheorghe Sorescu, vicepresedintele Consiliului Judetean, elevilor care au luat parte la actiunea de premiere de vineri.

Biroul de Presa al Presedintelui Consiliului Judetean Botosani

Exit mobile version