„Suntem pe locul trei sau patru intr-un clasament al judetelor in care exista riscul contaminarii din diferite surse”, afirma prefectul Dan Nechifor, aratand ca, de o saptamana, distribuitorii, comerciantii si procesorii de produse alimentare sunt suspusi unui tir al verificarilor, alerta vizand bacteria E.coli, raspunzatoare de imbolnavirea si chiar moartea unor copii, in judetul Arges.
In urma unui ordin al prefectului, s-au dispus controale in special la unitatile care proceseaza industrial produse alimentare, la procesatori de carne si fabrici de produse lactate.
De la inceputul lunii in curs, echipe de inspectori de la Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au facut astfel de verificari, insa acestea vor continua toata luna martie si vor fi raportate prefectului.
“Cu prilejul acestor controale se are in vederea identificarea posibilelor surse de contaminare, referindu-ne la faptul ca Botosaniul este pe locul trei sau patru intr-un clasament al judetelor in care exista riscul contraminarii din diferite surse. Au fost facute deja controale la procesatori din Dorohoi, Vlasinesti, Botosani, Roma, Darabani, dar nu s-au constatat deficiente de natura sa puna in pericol sanatatea botosanenilor”, a precizat prefectul Dan Nechifor in urma rapoartelor de control primite pana acum de la inspectori.
Ca urmare a Ordinului prefectului nr.81 din 1 Martie 2016, privind efectuarea unor controale in unitatile economice de procesare, distributie si comercializare a produselor alimentare de pe raza judetului Botosani, echipele de control vor prezenta, saptamanal, informari la prefect legate de situatiile gasite la operatorii controlati.