Verificări la DRUMUL STRATEGIC! (FOTO)

Proiectul pentru axa rutieră strategică Botoșani – Iași a intrat în faza de evaluare pe teren după ce a fost realizată cea administrativă, tehnică și financiară.

În zilele de 25 și 26 septembrie 2017, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț, Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, efectuează vizita precontractuală aferentă proiectului „Regiunea Nord-Est – Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” depus spre finanțare de Consiliul Județean Botoșani în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și cu 15 UAT-uri care sunt beneficiarele directe ale investiției: Albești, Blândești, Călărași, Dângeni, Dobârceni, Gorbănești, Hănești, Hlipiceni, Lunca, Mihălășeni, Răuseni, Sulița, Todireni și Trușești – din județul Botoșani și comuna Șipote din județul Iași.

Vizita a debutat la Palatul Administrativ cu o întrevedere a reprezentanților Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamț cu președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, la care au mai participat: directorul executiv al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani, proiectantul de specialitate care a elaborat documentațiile tehnico-economice, membrii echipei de proiect din cadrul Consiliului Județean.

Au fost vizitate toate cele patru tronsoane de drum județean cuprinse în proiect situate pe teritoriul Județului Botoșani – DJ 282 H (Limită județ Iași –Rediu – Răuseni – Călărași), DJ 282 (Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești), DJ 297 (DN 29D – Blândești – Sulița – Lunca – Todireni) și DJ 294 (Dângeni – Mihălășeni) – precum și cel situat pe teritoriul Județului Iași – DJ 282 H (Șipote – Limită județ Botoșani).

Proiectul are o valoare totală estimată de 334.307.160,01 lei (inclusiv TVA) și are în vedere creșterea gradului de coeziune economică și socială la nivelul județelor Botoșani și Iași. Lungimea totală a drumului strategic propus este de 106,2655 km, din care 100,2936 km pe teritoriul județului Botoșani.

Ca obiective specifice pe care și le propune acest proiect, sunt: îmbunătățirea accesibilității județului Botoșani la rețeaua de transport TEN – T și către Polul de Creștere Iași, îmbunătățirea capacității portante și a siguranței circulației pe traseul propus pentru modernizare, creșterea vitezei medii de deplasare a autovehiculelor cu peste 30%, creșterea siguranței rutiere pe traseul stabilit prin proiect.

„Este prima vizită în teren a reprezentanților ADR Nord-Est Piatra Neamț, după ce proiectul a trecut de evaluarea din punct de vedere administrativ, tehnic și financiar. Zilele acestea se vor verifica toate documentele depuse în aplicația MySMIS, urmând ca proiectul să fie contractat, ne dorim noi, cât mai curând. Dacă totul decurge bine, va urma elaborarea proiectului tehnic, licitația și atribuirea execuției lucrărilor anul viitor, execuție estimată de proiectant la 33 de luni. De rezultatele implementării acestui proiect vor beneficia în mod direct cei 54.279 locuitori ai comunelor situate pe traseul drumului strategic”, a spus președintele Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.