VICTOR PONTA: Bacalaureatul se va organiza dupa „metoda Funeriu”

„Supravegherea sa fie la sange, cu camere de luat vederi”, i-a spus premierul Victor Ponta ministrului Educatiei, Remus Pricopie.

Premierul Victor Ponta l-a intrebat pe ministrul educatiei, Remus Pricopie, daca a luat toate masurile pentru pregatirea bacalaureatului din acest an si i-a cerut sa fie exigent atat cu elevii cat si cu profesorii.

„Vreau sa va rog sa va organizati bine, sa comunicati foarte bine si sa fiti foarte receptiv la orice probleme apar si, sincer sa fiu, sper ca o sa avem rezultate mai bune la bacalaureat. E foarte important, o spun inca o data, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie sa fie la sange”, a spus Victor Ponta, invocand in acest fel metodele folosite pentru prima oara la examenul de bacalaureat de fostul ministru PDL, Daniel Funeriu.

„Deci, un elev bine pregatit ia o nota mare, unul mai putin pregatit o nota mica, dar unul care fura trebuie sa dispara din examen. Aici nu cred ca exista niciun fel de rabat si niciun fel de diferenta de ceea ce se cere. Poti sa fii mai putin bine pregatit, dar nu poti fi hot. Daca esti hot, trebuie sa pleci din bacalaureat”, a mai spus Victor Ponta, scrie Agerpres.

In cazul supravegherii video fostul ministru Ecaterina Andromescu a declarat ca in calitatea sa de cadru didactic s-ar simti extrem de umilita daca ar avea o camera de luat in sala in care evalueaza studenti.

„Eu nu cred ca pe elevi ii mai impresioneaza camerele de luat vederi. Altceva insa si as vrea pe dv. sa va rog sa rugati colegii care supravegheaza sa nu repete din cinci in cinci minute, in timpul supravegherii: Atentia camerele sunt pe voi, vedeti ca se supravegheaza. Pentru ca asta-i streseaza  pe elevi mult mai mult decat ii streseaza camerele. Poate vom ajunge destul de curand sa renuntam la ele”, a mai spus Ecaterina Andronescu.

Umilita sau nu, se pare ca Ecaterina Andronescu trebuie sa fie de acord cu seful ei de partid Victor Ponta, care este adeptul „metodei Funeriu” de a supraveghea video salile unde se desfasoara examenele de bacalaureat.

Probabil cei din Ministerul Educatie vor „umbla” la subiectele de la bacalureat ca sa fie cat mai usoare pentru elevi. Si astfel, rezultatele vor fi mult mai bune decat cele din ultimii doi ani.

Calendarul privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat din 2013 a fost aprobat prin Ordin al ministrului Educatiei, prima sesiune urmand sa aiba loc in perioada iunie-iulie, candidatii putand sa se inscrie in perioada 27-31 mai.

Cursurile la clasele a XII-a si a XIII-a se vor incheia la 31 mai 2013. Examenul de bacalaureat incepe in 10 iunie cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A), sustinuta pana in 12 iunie.

In perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B), urmata in 17-21 iunie de proba de evaluare a competentelor digitale (proba D) si in 25-28 iunie de proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C).

Probele scrise de la bacalaureat vor fi sustinute in 1 iulie la Limba si literatura romana (proba E a) si in 2 iulie – la Limba si literatura materna (proba E b). Testarea va continua in 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) si in 5 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii (proba E d). Rezultatele vor fi afisate in 8 iulie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00, urmand ca in perioada 9-11 iulie sa fie solutionate. Rezultatele finale vor fi afisate in 12 iulie.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 pana in 19 iulie.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.