ZIUA IMNULUI. Interes scazut pentru botosaneni, mare pentru autoritati! (FOTO)

Anual, pe data de 29 iulie, in Romania se sarbatoreste Ziua Imnului, cand are loc un ceremonial religios, se dau citire catorva alocutiuni din partea sefilor de institutii si se termina cu defilarea Detasamentului de onoare.

In acest an, pe strada Stefan Luchian, in fata Cercului Militar, a avut loc festivitatea in cinstea Zilei Imnului. In prezenta catorva botosaneni veniti in aceasta locatie mai mult din curiozitate, ceremonia a inceput in cu intampinarea oficialitatilor, iar dupa ce prefectul judetului Botosani, Dan Slincu. Dupa ce a primit onorul, a urmat un moment religios, dupa care alocutiunile sefilor din administratia publica judeteana.

„Alaturi de drapel, avem un imn pe care trebuie sa il cinstim. Au trecut 19 ani de cand ziua de 29 iulie a fost aleasa ca «Ziua Imnului National al Romaniei». Nu trebuie sa uitam insa de 29 iulie 1848, cand acest imn a fost cantat pentru prima data in Parcul Zavoi din Ramnicu Valcea, de Razboiul de Independenta, Primul si al Doilea Razboi Mondial, de momentul Marii Uniri din 1918 si de momentul istoric din decembrie 1989, cand s-a intonat «Desteapta-te, romane»! De 28 de ani avem un imn cu un continut profund patriotic. De 28 de ani, nu exista activitate administrativa, intalnire oficiala sau ceremonie care sa nu fie deschisa cu indemnul «Desteapta-te, romane». Multi romani au facut in asa fel incat acest imn sa se auda in toata lumea, atunci cand au urcat pe prima treapta a podiumului la diferite competitii sportive si nu numai. Auzindu-ne imnul, nu am putut fi decat mandri si trebuie sa le multumim pentru asta. Este de datoria noastra, ca popor roman, sa ne cinstim acest simbol. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a spus prefectul Dan Slincu.

„Perceput initial drept un simbol al unitatii Revolutiei romane din 1848, «Desteapta-te romane» a reusit sa devina un mesaj usor patriotic, un simbol al libertatii poporului roman, fiind intonat de-a lungul timpului in toate momentele importante ale istoriei statului nostru. Astazi putem afirma ca imnul national este o chemare, o incurajare spre o emancipare nationala si social-politica a tuturor romanilor, un indemn pentru pastrarea demnitatii nationale, a solidaritatii civice si a spiritului de sacrificiu. Intonarea Imnului Romaniei ne determina sa ne amintim cu cinste de curajul si patriotismul poporului roman si sa transmitem generatiilor viitoare pretuirea pentru valorile nationale”, a spus si presedintele Consiliului Judetean, Costica Macaleti.

Prezenti la festivitate au fost si sefi ai institutiilor publice locale, si parlamentari.

A urmat apoi intonarea Imnului de Stat al Romaniei de catre toti cei prezenti, dupa care a urmat defilarea Detasamentului de onoare.

Ziua Imnului National este sarbatorita anual pe data de 29 iulie, urmare unei hotarari a Senatului Romaniei din 18 mai 1998, ca simbol al unitatii Revolutiei Romane de la 1848.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.