Au fost terminate lucrările pentru: „Construirea conductei de aducțiune de la stația de tratare a apei potabile Ștefănești la Săveni și devierea conductelor de aducțiune în zona alunecărilor de teren Leorda”

În data de 26.10.2017, a fost semnat Procesul Verbal de recepție la terminarea lucrărilor pentru Contractul de Lucrări: „Construirea conductei de aducțiune de la stația de tratare a apei potabile Ștefănești la Săveni și devierea conductelor de aducțiune în zona alunecărilor de teren Leorda”.

Acest Contract de Lucrari a constituit una dintre componentele fundamentale ale Proiectului Major „Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare-epurarea apelor uzate în județul Botoșani” – Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operational Sectorial Mediu, continuat prin Proiectul Major: „Fazarea proiectului extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare – epurarea apelor uzate în județul Botoșani” – Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare, implementate de către Societatea Comerciala NOVA APASERV SA Botoșani, ca urmare a semnării Contractului de Finanțare din data de 23 august 2011, respectiv 15 decembrie 2016.

Bugetul total alocat pentru realizarea noului Proiectului Major este de 303.502.226 lei, din care, conform schemei de finanțare, 230.519.950 lei reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, echivalent cu 90,94% din valoarea totală eligibilă aprobată. Proiectul Major iși propune continuarea și finalizarea Contractelor de Lucrări demarate prin programul derulat anterior și cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Sectorial “Mediu”, a căror finalitate o constituie realizarea unui sistem eficient de alimentare cu apă, la nivelul Operatorului Regional.

Proiectul și-a propus asigurarea transportului apei tratate, de la noua Stație de tratare a apei potabile Ștefănești, obiectiv de investitții finalizat tot in cadrului Proiectului POS Mediu și pus în funcțiune la începutul anului 2016, la rezervoarele de stocare a apei de la Săveni, în scopul furnizării debitului necesar cerințelor de alimentare cu apă potabilă ale orașului Săveni și a comunelor: Mihălășeni, Hănești, Vlăsinești, având o lungime de 37,5 Km.

Calitatea apei furnizate în rețea corespunde în totalitate normativelor naționale și europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor și prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Alături de celelalte componente fundamentale ale Proiectului Major și anume:

– Extinderea și reabilitarea stației de tratare a apei potabile Ștefănești

– Îmbunătățirea STAP Cătamărăsti și Bucecea

– Extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Botoșani;

– Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Dorohoi;

– Extinderea rețelelor de canalizare în aglomerarea Vorona;

– Extinderea rețelelor de apă și canalizare în ZAA/aglomerarea Flămânzi;

– Construcția stațiilor de epurare a apelor uzate Flămânzi și Vorona;

– Reabilitarea și extinderea stației de epurare a apelor uzate Dorohoi;

– Asistență Tehnică pentru Supervizarea Lucrărilor;

– Asistență Tehnica pentru Proiectare și Managementul Proiectului,
aceasta componenta va asigura îmbunătățirea calității și a accesului la infrastructura de apă și apă uzată, prin stabilirea structurilor regionale eficiente pentru managementul serviciilor de apă/apă uzată.

Finalizarea reușită a Contractului de Lucrări, garantează atât respectarea legislației europene în vigoare privind conservarea condițiilor de mediu, cât și îndeplinirea obiectivelor și prevederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.