Clarificarea situației cu privire la rezilierea Contractului de Lucrări -BT-CL-08

Nova Apaserv - sediul central al operatorului de apa din judetul Botosani

Conducerea societății Nova Apaserv Botoșani face precizări legate de acest contract semnat cu asocierea Aquaterm S.R.L., Niliten Infraestructuras S.R.L. și Transporturi Auto S.A.

Referitor la rezilierea Contractului de Lucrări Extinderea rețelelor de canalizare în aglomerarea Vorona – BT-CL-08 din cadrul Proiectului Major: „Fazarea proiectului extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare-epurarea apelor uzate în județul Botoșani”, implementat de către Societatea Comercială SC NOVA APASERV SA Botoșani, conducerea operatorului de apă din județul Botoșani vine cu câteva precizări.

1. Contractul de Lucrări a fost semnat în data de 19 octombrie 2015, între SC NOVA APASERV SA Botoșani, în calitate de Autoritate Contractantă și ASOCIEREA: S.C. Aquaterm S.R.L. & S.C. Niliten Infraestructuras S.R.L. & S.C. Transporturi Auto S.A. iar Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, de către Inginer, în data de 27.11.2015.

2. Referitor la situația legată de Proiectul Tehnic, invocată de către Antreprenor, care precizează că în momentul semnării Contractului nu intrase încă în posesia Documentației Tehnice de execuție și nu luase cunoștință de conținutul său, se poate observa că, între momentul semnării și data emiterii Ordinul de începere, a existat un interval de timp suficient în care s-ar fi putut face verificarea corectitudinii și fezabilității acestuia. Subliniem și că, în urma predării Amplasamentului general, Antreprenorul a luat la cunoștință condițiile concrete existente în teren. Ținem să reamintim un fapt care este deja cunoscut că, în cazul Proiectelor Tehnice de execuție cu un grad ridicat de complexitate, poate surveni modificarea unor soluțiil tehnice inițiale conform condițiilor contractuale, cu adaptare la situația din teren. Cu toate acestea, după o perioadă de mai bine de doi ani de la data ordinului de Începere (în luna februarie 2018), S.C. Aquaterm S.R.L. a prezentat Notificarea privind Reproiectarea/refacerea integrală a Proiectului Tehnic de Execuție și implicit obținerea/actualizarea tuturor avizelor și autorizațiilor aferente noului proiect. În momentul înaintării acestei solicitări de reproiectare, Antreprenorul executase deja un procent fizic de 30,20%, din volumul total de lucrări, ceea ce ne îndreptățește să considerăm că motivele reale de neîndeplinirea obligațiilor contractuale sunt altele decât cele invocate.

3. Luând în considerare că pe întreaga durată a derulării lucrărilor, acesta nu a demonstrat capacitatea tehnică și resursele financiare de susținere a Proiectului și de îndeplinire a obiectivelor Contractului, refuzând sistematic îndeplinirea obligațiilor contractuale asumate, SC NOVA APASERV SA Botoșani a transmis Antreprenorului Notificarea privind rezilierea Contractului de Lucrări (în data de 28.03 2018), solicitându-se recuperarea avansului acordat și executarea Garanției de Bună Execuție.

„În consecvență cu evoluția favorabilă a Proiectului Major, în ansamblul său (până în momentul de față, 5 Contracte de Lucrări finalizate și alte 3 Contracte aflate în plină derulare), adresând și scuzele de rigoare locuitorilor din zona Vorona – Tudora pentru disconfortul temporar produs, SC NOVA APASERV SA Botoșani va întreprinde toate demersurile necesare pentru continuarea lucrărilor începute, până la finalizarea reușită a acestora, în scopul integrării împreună cu celelalte obiective de investiții finalizate și puse în funcțiune, în cadrul sistemului regional de alimentare cu apă și canalizare, modernizat și extins și asigurarea funcționalității acestuia, ca un tot unitar”, a spus directorul general de la Nova Apaserv, cs.jr. Petru Albert Tanasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.