Home Cultura „1918 – anul mântuirii neamului românesc”

„1918 – anul mântuirii neamului românesc”

Centenarul s-a consumat. Ne-a însuflețit, ne-a marcat, suntem mai conștienți de valoarea noastră și de un anume rost pe care ni-l putem asuma cu responsabilitate. Dar viața continuă și odată cu ea și activitățile cotidiene ale bibliotecii județene.

Intrate în cotidian au devenit lansările de carte ale domnului Gică Manole, într-atât ne-am obișnuit cu noile apariții editoriale semnate de inimitabilul profesor de la Dorohoi. O uluitoare forță de creație, o îndârjire admirabilă în servirea adevărului istoric și o atitudine de neastâmpăr intelectual nu-i lasă autorului nici o clipă de răgaz, de parcă ar avea o misiune de împlinit contra cronometru… Și poate că are!

La simpozionul centenarului organizat de Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani în 15 noiembrie, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, directorul Institutului de istorie „A.D. Xenopol”, din Iași afirma că în România nu a apărut în ultimii 30 de ani nici o lucrare de autor pe domeniul istoriei, care să poată fi considerată majoră, de referință…

Așadar, miercuri 12 dec. 2018, ora 17.00, în sala de lectură a Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu” din Botoșani vă invităm să salutați alături de noi apariția unui nou volum sub semnătura profesorului Gică Manole. Volumul se intitulează „1918 – anul mântuirii neamului românesc”, a apărut la Editura Quadrat, din Botoșani, în 2018 și va fi prezentat miercuri de către directorul Teatrului de Stat „Mihai Eminescu” – Botoșani, Traian Apetrei.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here