Home Cultura Cand va avea loc Parada datinilor si obiceiurilor pe strazile Botosaniului. Vezi...

Cand va avea loc Parada datinilor si obiceiurilor pe strazile Botosaniului. Vezi participantii

Aproape 800 de membri ai unor formatii de datini si obiceiuri de iarna din judet, dar si din alte zone ale tarii, vor participa la ampla manifestare culturala, devenida traditie la Botosani: Festivalul de datini si obiceiuri de iarna “Din strabuni, din oameni buni…”. La sfarsitul acestui an asistam la a 42- a editie a acestei manifestari culturale, organizata de
Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, din subordinea Consiliului Judetean Botosani.

In Piata Revolutiei din Municipiul Botosani va fi amplasata scena pe care vor evolua formatiile de datini si obiceiuri de iarna din judet, dar si invitatii din alte zone ale tarii.

Actiunea culturala va incepe sambata, 17 decembrie 2016, la ora 13.00. Botosanenii vor putea urmari pe scena evolutia formatiilor de datini si obiceiuri de iarna din localitatile: Avrameni, Oneaga, Alba-Hudesti, Sarafinesti-Corni, Lunca, Calarasi, Cotu-Copalau, Paltinis, Ibanesti, Curtesti, Todiresti-Vaslui, Hiliseu-Horia.

Duminica, 18 decembrie 2016, pe strazile municipiului va putea fi urmarita, incepand cu ora 10.00, parada formatiilor de datini si obiceiuri de iarna.

Traseul va fi acelasi ca si cel de anul trecut: Piata Revolutiei – Casa Sindicatelor – Colegiul National „A.T. Laurian” – Bazar – Calea Nationala – Cuza Voda – Piata Revolutiei.

La ora 11.00, va urma spectacolul pe scena, oferit de formatii de datini si obiceiuri de iarna din: Broscauti, Cindesti, Costesti – Rachiti, Durnesti, Cristesti, Cordareni, Hlipiceni, Lozna, Vf. Campului, Vorona, Vlasinesti, Flamanzi.

Vor evolua pe scena si mesageri ai traditiilor populare din alte judete: Iasi – Cucuteni, Bacau – Dofteana, Vrancea – Paunesti, Bistrita, Maramures.

Exit mobile version