Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…” și-a desemnat câștigătorii

Concursul se desfășoară anual, pe trei secțiuni – Carte publicată, Poezie în Manuscris și Interpretare Critică a Operei Eminesciene – și are ca scop descoperirea tinerelor talente literare.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, alături de Societatea Culturală „Raluca Iurașcu” Vorona și Fundația Culturală „Hyperion – Caiete Botoșănene” au organizat cea de-a XLI-a ediție a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”.

Concursul se desfășoară anual, pe trei secțiuni – Carte publicată, Poezie în Manuscris și Interpretare Critică a Operei Eminesciene – și are ca scop descoperirea tinerelor talente literare. La această ediție au fost înscrise 5 cărți la secțiunea CARTE PUBLICATĂ, 21 de grupaje de poezie la secțiunea POEZIE ÎN MANUSCRIS și un eseu la secțiunea INTERPRETARE CRITICĂ A OPEREI EMINESCIENE.

Premiile s-au decernat sâmbătă, 11 iunie 2022, începând cu ora 11, la Conacul „Raluca Iurașcu” din Joldești, odată cu lansarea Antologiei „Porni Luceafărul…” care conține textele câștigătorilor ediției precedente.

Secțiunea CARTE PUBLICATĂ

Premiul I – Andreea T. Felciu – Frumusețea este (Marea Britanie)

Secțiunea POEZIE ÎN MANUSCRIS

Premiul I, Premiul Editurii Vinea și Premiul Revistei HYPERION – Ioana Bulancea (Iași)

Premiul al II-lea și Premiul Revistei ARGEȘ – Alberto Păduraru (Botoșani)

Premiul al III-lea și Premiul Revistei BUCOVINA LITERARĂ – Mălina Grigoriță (Iași)

Mențiune și Premiul Revistei ZONA LITERARĂ – Alex Bodog (Arad)

Mențiune și Premiul Revistei ATENEU – Ștefan-Tudor Baciu (Iași)

Mențiune și Premiul Revistei CONTA – Ioana Prisacariu (Iași)

Mențiune și Premiul Revistei MONITORUL DE POEZIE – Andreea Duduman (Suceava)

Mențiune și Premiul Revistei SCRIPTUM – Ilie Raluca (Suceava)

Mențiune și Premiul Revistei PORTO-FRANCO – Ungureanu Paul (Suceava)

Mențiune și Premiul Revistei HYPERION – Liliana Rudișteanu (Dorohoi)

Secțiunea INTERPRETARE CRITICĂ A OPEREI EMINESCIENE

Premiul Revistei Hyperion – Georgiana Ciornohac (Botoșani)

Membrii juriului: Gellu Dorian (președinte), Adrian Alui Gheorghe, Ovidiu Vintilă, Paul Gorban, Nicolae Tzone, Nicolae Corlat.

Invitați: Dan Perșa, Vlad Scutelnicu, George Luca, Mihai Babei, Violeta-Daniela Mîndru.

Editura VINEA a acordat Marele Premiu la secțiunea Poezie în Manuscris, câștigătoarei (Ioana Bulancea) urmând să-i fie tipărit volumul de debut literar. Revistele HYPERION, BUCOVINA LITERARĂ, ATENEU, ZONA LITERARĂ, CONTA, PORTO-FRANCO, ARGEȘUL și MONITORUL DE POEZIE au acordat premii concurenților.

Întâlnirea scriitorilor și premierea concurenților a fost urmată de câteva momente artistice susținute de elevii școlii din Joldești, care au recitat și au cântat opera eminesciană, iar fanfara din Vorona, dirijată de profesorul Ioan Enciu, a interpret câteva partituri de diverse facturi muzicale.

Din păcate, din cauza condițiilor meteorologice, recitalul de poezie din Parcul „Mihai Eminescu” din Botoșani a fost anulat.

„Mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestei ediții încărcate de bucurie și emoție, prima după anii pandemici!”, a ținut să spună Iustina Irimia-Cenușă, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.