Home Cultura Evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

Evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului

Memorialul Ipotești se alătură instituțiilor de profil, marcând Ziua Mondială a Teatrului.

Publicul este invitat la prezentarea unui fragment teatral – „Rețeta dragostei”, semnat de Sabina Bălan, sub directa coordonare a actorilor Lenuș Teodora Moraru și Gelu Râșcă.

În acest spectacol, trupa Atelierul de Teatru, din cadrul Liceului Mihai Eminescu, Botoșani propune o rețetă prescrisă și interpretată de elevii: Sophia Mititelu, Cris Alexuc, Rux Rădulescu, Andrei Asiminicesei, Luca Floria, Monica Bîrsă, Denisa Corneschi, Narcis Acatrinei, Mickey Balan, Miruna Bereșteanu, Olivia Pomparău și Ana Teodoru.

Pe parcursul zilei, la Ipotești, se va desfășura și proiectul „Eroi pe scena pădurii”, inițiat de Școala „Miron Costin” din Suceava în parteneriat cu Memorialul Ipotești.

Ca să fie mai atractiv, iar cunoștințele dobândite să aibă un caracter poetic, proiectul a fost conceput după un scenariu ce cuprinde un cadru imaginar, provocări și întâlniri cu oameni speciali, care să-i încânte pe elevi, transfomându-i în personaje vii, adevărați exploratori într-o lume, pentru ei necunoscută încă.

Evenimentele desfășoară pe parcursul zilei de 27 martie 2023.

Exit mobile version