Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

Expoziția răspunde inițiativei de valorificare a patrimoniului muzeal vasluian printr-o selecție de lucrări care pun în valoare bogăția creativității și vastitatea subiectelor ce țin de identitate și originalitate.

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” continuă seria de activități culturale cu organizarea expoziției „Artele frumoase din Moldova” din Colecția de Artă Plastică Modernă și Contemporană Românească a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

Vernisarea va avea loc în data de 10 mai 2024, ora 13.00, în Sala Portaluri din Muzeul tematic Mihai Eminescu.

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui are avantajul unui patrimoniu cultural național divers, valorificat într-un mod creativ, interactiv şi atractiv, prin intermediul unor expoziții temporare care implică în mod direct specialiștii din domeniu, alături de publicul larg.

Expoziția organizată la Ipotești conține opere de artă care scot în evidență orientările și tendințele stilistice inconfundabile din creația maeștrilor: Mihai Cămăruț, Corneliu Baba, Dan Hatmanu, Iulia Hălăucescu, Adrian Podoleanu,Francisc Bartok, sau mai tinerii Liviu Suhar, Constantin Tofan, Ioan Vînău, Dragoș Pătrașcu, Vasilian Doboş, Mihai Coțovanu (ca să menționăm doar câțiva dintre artiștii prezenți în expoziție).

Expoziția răspunde inițiativei de valorificare a patrimoniului muzeal vasluian printr-o selecție de lucrări care pun în valoare bogăția creativității și vastitatea subiectelor ce țin de identitate și originalitate. Toate aceste reprezentări din arta românească evocă, prin procedee grafice și plastice, o sinteză a diversității subiectelor și a emoțiilor trăirilor estetice autentice în fața naturii, o formă a identității naționale și a legăturii cu tradițiile picturii românești.

Organizatorii acestei expoziții sunt, din partea Muzeului de la Vaslui: prof. dr. Ramona Maria Mocanu, managerul Muzeului; muzeograf Albert-Gabriel Grecu, șef al secției Muzeografie, Muzeologie și Pedagogie Muzeală și Marian Antoniu, muzeograf.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.