Home Cultura Expoziția de artă plastică „100 de ani… Ion Murariu, restituiri în culoare”

Expoziția de artă plastică „100 de ani… Ion Murariu, restituiri în culoare”

Aflate în patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, aceste opere vor fi, în majoritatea lor, expuse în premieră, tocmai pentru a omagia într-un mod aparte creația lui valoroasă și prolifică.

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează, în perioada 2 septembrie – 10 octombrie 2022, expoziția de artă plastică intitulată „100 de ani… Ion Murariu, restituiri în culoare”.

Împlinirea unui secol de la nașterea la Dorohoi, pe 12 septembrie 1922, a lui Ion Murariu, considerat unul dintre cei mai importanți acuareliști români, constituie prilejul de a aduce în fața publicului 55 de lucrări în ulei sau acuarelă ale artistului.

Aflate în patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, aceste opere vor fi, în majoritatea lor, expuse în premieră, tocmai pentru a omagia într-un mod aparte nu doar personalitatea celui cunoscut printre confrați sub numele de Nică Murariu, ci și activitatea sa intensă, creația lui valoroasă și prolifică.

Vernisajul va avea loc în data de 2 septembrie 2022, la ora 12.00, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani, unde curatorul expoziției va fi Maria-Laura Tocariu.

Exit mobile version