Home Cultura Festivalul de gastronomie tradiţională moldovenească

Festivalul de gastronomie tradiţională moldovenească

Comercianţii participanţi la eveniment vor comercializa o gamă variată de produse tradiţionale, cum ar fi pastrama de oaie, sarmalele, preparatele din carne la grătar, fasolele cu cârnaţi sau costiţa.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani, organizează Festivalul de gastronomie tradiţională moldovenească.

Festivalul va avea loc în zilele de 26 şi 27 octombrie 2019 pe Pietonalul Unirii din Municipiul Botoşani începând cu ora 10.00, în faţa Muzeului Judeţean.

Comercianţii participanţi la eveniment vor comercializa o gamă variată de produse tradiţionale (pastramă de oaie, sarmale, preparate din carne la grătar, fasole cu cârnaţi şi/sau costiţă, must, bere, ş.a). 

Ansambluri folclorice şi formaţii de fanfare din judeţ vor susţine programe artistice pe tot parcursul festivalului, astfel: 

Sâmbătă 26 octombrie vor susţine programul folcloric  Fanfara „Tudoreanca” şi ansamblurile folclorice „Doina Costeştilor”-  Răchiţi, „Comorile Luncii” – Lunca, „Pădureanca”- Coşula, „Cununa Băluşeni” – Băluşeni.

Duminică 27 octombrie: Fanfara „Codrii Voronei” şi ansamblurile folclorice „Stejărelul” – George Enescu, „Dor de hora din Cristeşti”- Cristeşti,  „Flori de măr”- Curteşti.

Exit mobile version