Hai la teatru!

Este îndemnul conducerii Teatrului „Mihai Eminescu” de a viziona cele două spectacole în zilele de sâmbătă şi duminică.

Sâmbătă, 27 noiembrie, ora 18.00, la Casa Tineretului Botoșani din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 48, are loc spectacolul „Proştii sub clar de lună” de Teodor Mazilu.

Eroii lui Mazilu sunt, invariabil, proşti. Fiecare personaj are prostia lui. Doar că, în „Proştii sub clar de lună” dramaturgul construieşte o lume pe dos, în care sentimentul este chemat să poleiască prostia cea mai evidentă, asemenea luminii de lună, care poleieşte bezna, făcând-o fermecătoare, misteriosă.

Personajele:
Ortansa este o femeie dornică de aventură, visând mereu la ceea ce ar fi putut deveni în alte condiţii.
Clementina – „cea plină de îndurare” – este o intransigentă morală, cam aspră şi cam naivă. Cu toate acestea, este ispitită să uite vechea personalitate doar pentru a nu rămâne singură.
Gogu – este omul momentului – un personaj căruia nu-i este frică de nimic, în afară de controlul financiar. Riscă mereu – şi nu de dragul femeilor – ci de dragul riscului. Gogu este canalia fermecătoare.
Emilian este proletarul eminent în muncă şi un imbecil iremediabil în viaţa cea de toate zilele. El este un cretin superior.
Cert este că vidurile interioare ale personajelor dau iluzia plenitudinii. Prostia protagoniştilor este prezentată fără pudoare, ba chiar cu o grosolană mândrie.

Distribuţia: Bogdan Horga, Ella Nistor, Alexandru Dobynciuc, Alexandra Acalfoae, Irina Mititelu, Florin Aioniţoaei.

Regia artistică: Vlad Cepoi

Scenografia: Gelu Rîşca

Asistent regie: Alexandru Dobynciuc

Duminică, 28 noiembrie, ora 18.00, la Casa Tineretului Botoșani din Bulevardul Mihai Eminescu, nr. 48, are loc spectacolul „Zăpezile de altădată” după Dumitru Solomon.

Spectacolul „Zăpezile de altădată” este o ilustare a realităţii cotidiene – a singurătăţii în doi, dar şi a dorinţei de regăsire şi întregire prin el sau ea într-o poveste nemuritoare de iubire. Ne vorbeşte despre fiecare dintre noi aşezaţi de Soartă, Destin, Dumnezeu în faţa iubirii şi a neiubirii. Ne vorbeşte despre singurătate, doi şi mai ales despre amintirea a ceea ce cândva a însemnat apropiere, tandreţe şi promisiunea unei iubiri eterne. Dialogul celor doi peste 11 ani de rutină, rugină şi oboseală fizică dar şi sufletească este presărat cu un comic de situaţie inevitabil într-un cuplu în care efervescenţa vieţii şi a iubirii s-a stins ca un vulcan, s-a destrămat ca o pânză de păianjen. Rămâne însă posibilitatea regăsirii şi a recompunerii acelor bucăţi de suflet şi de sentimente care să depăşească limita umană şi să contrazică vocea Destinului. Dacă cele două personaje Vlad şi Natali pot depăşi condiţionarea vieţii printr-o simplă îmbrăţişare şi un Te Iubesc… rămâne de văzut. (Lorena-Petronela Chiribuţă)

Regia: Lorena-Petronela Chiribuţă
Scenografia: Mihai Pastramagiu
Asistent regie: Bogdan Muncaciu
Concept video: Ovidiu Elvald

Distribuţia: El (Vlad): Bogdan Muncaciu, Ea (Natali): Lorena Petronela Chiribuţă, Statuia/Mama: Crenola Muncaciu, El/Ea (video-proiecţie): Bogdan Muncaciu; Daniela Rudei.

Biletele se găsesc la:

Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, Tel. 0231.511.255, de marţi până vineri între orele 8.00-21.00.

– Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231.510.970 şi 0735.779.821
Program: 12.00-16.00, de marţi până vineri, sâmbătă şi duminică de la 16.00 la 18.00.

Şi online https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

Preţ bilet: 30 lei; 15 lei – elevi, studenţi, pensionari.

Se vor respecta toate prevederile legale în vigoare.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.