Home Cultura O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

O nouă expoziție de artă la Memorialul Ipotești

Vernisajul expoziţiei a avut loc miercuri, 24 noiembrie 2021, la ora 11.00, în Sala de Expoziţii „Horia Bernea” a Memorialului Ipoteşti.

Pandemia prelungită și în acest an, a anulat un șir de evenimente, printre care și Ziua Patrimoniului, pe care instituțiile de cultură au marcat-o totuși în mod diferit. Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” marchează evenimentul, anul acesta, prin organizarea unei expoziţiei  de artă a pictorului botoşănean Aurel Mocanu Agrippa.

Aurel Mocanu Agrippa s-a născut pe 24 aprilie 1940 în Botoşani şi a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Institutului Pedagogic din Bucureşti în anul 1967, devenind un pictor de marcă al picturii contemporane româneşti. A debutat în anul 1968 cu o expoziţie în oraşul natal. Începând cu 1976 şi până în 1998, a fost muzeograf la Oficiul Naţional pentru Documentare şi Expoziţii de Artă, unde, alături de renumitul critic Mihai Orovei şi apreciatul pictor Corneliu Vasilescu, a organizat numeroase şi importante evenimente expoziţionale. Activitatea artistică intensă i-a fost răsplătită cu numeroase premii şi aprecieri în critica de artă, fiind unul dintre cei mai bine cotaţi pictori ai vremii sale.

Aurel Mocanu Agrippa s-a stins din viaţă la numai 60 de ani, pe 25 februarie 2000, în plină forţă creatoare, lăsând un gol în arta plastică românească.

Exit mobile version