Home Cultura O viață nouă redată patrimoniului: restaurarea

O viață nouă redată patrimoniului: restaurarea

Patrimoniul cultural etnografic autentic, din ce în ce mai sărac, poate fi considerat o marcă de identitate a comunităților locale rurale.

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică-Etnografie, invită persoanele interesate să viziteze expoziția intitulată „O viață nouă redată patrimoniului: restaurarea” deschisă în perioada 27 aprilie – 30 august 2023.

Patrimoniul cultural etnografic autentic, din ce în ce mai sărac, poate fi considerat o marcă de identitate a comunităților locale rurale. Tezaurizarea lui la nivelul instituțiilor muzeale, cercetarea și valorificarea prin expunere devin, în aceste vremuri de îndepărtare de tradițional, modalitățile cele mai ușor de accesat de către public, în dorința sa de a lua contact cu piese valoroase ale civilizației țărănești, în timp ce restaurarea se dovedește o sursă importantă de reabilitare a bunurilor culturale deteriorate și de readucere a acestora în postura de a intra în contact cu iubitorii de artă populară.

Expoziția de față etalează scoarțe din zona etnografică Botoșani, aflate în patrimoniul Muzeului Județean Botoșani, de o valoare certă, care, odată cu intervenția specializată a restauratorului, au putut fi redate activității muzeale de expunere.

Expoziția a fost deschidă în data de 27 aprilie 2023, la Muzeul de Etnografie Botoșani, unde a prezentarea s-a făcut de către Maria-Laura Tocariu, iar Elena Văculișteanu invitată în cadrul evenimentului ca fost restaurator în cadrul instituției.

Exit mobile version