STREET FOOD FESTIVAL si CONCERTE ROCK in cel mai nordic oras din tara!

In acest an, festivalul Zilele Nordului, ajuns la a patra editie, va avea loc in perioada 17-20 august la Darabani, Pomarla si in alte localitati din regiune.

Muzica in Poiana Teioasa si la curtile boieresti ale lui Theodor Bals si Anastasie Basota, expozitii si spectacole de arta in locatii suprinzatoare si calatorii in locuri de poveste din Nord: festivalul Zilelor Nordului isi anunta cea de a patra editie, care va avea loc in perioada 17-20 august la Darabani, Pomarla si in alte localitati din regiune.

„Aceasta editie a festivalului nu este doar dedicata comunitatii, ci este chiar creata de comunitate. Dupa trei ani de experimente si tatonari, Nordul pare sa fi inteles ca evenimentele si cultura pot pune in miscare energii esentiale pentru dezvoltarea regionala. In ultimul an am primit propuneri de proiecte din tot mai multe comunitati din Nord. Ne bucuram ca reusim sa fim o umbrela si un sprijin pentru toate aceste initiative si ne bucuram ca tot mai multe comunitati din regiune simt ca Zilele Nordului sunt intr-adevar ale lor”, declara Stefan Teisanu, presedintele Asociatiei Nord.

Noutatile editiei: Street Food Festival vine in Nord, iar ZN inaugureaza o locatie secundara

Street Food Festival, evenimentul care a facut furori incepand cu 2016 in randul gurmanzilor iubitori de muzica din toata Romania, ajunge in acest an si in cel mai nordic oras al tarii.

„Am fost alaturi de Zilele Nordului inca de la prima editie si sunt bucuros sa ma intorc la festival impreuna cu colegii mei”, declara Constantin Covaliu, botosaneanul care a creat Street Food Festival, anuntand editia speciala „Street Food in Poiana” la Zilele Nordului.

Pentru prima oara in istoria festivalului, Darabaniului i se alatura o a doua locatie cu norma intreaga. Pomarla, comuna facuta faimoasa in epoca de Anastasie Basota, boierul care a intemeiat aici o scoala printre ai carei profesori s-au numarat Eminescu si Slavici, gazduieste concerte, spectacole de teatru si ateliere creative pentru copiii din regiune. La Pomarla are loc in acest an si Maratonul Nordului, o competitie de ciclism pe teren accidentat care aduna 200 de competitori din toata tara.

Noi destinatii de calatorie sunt propuse in acest an pentru Tururile Nordului. „Vechile Capitale”, „Cetatea Doamnei” si „Delta Nordului” ii invita doritori la Siret, Baia si Suceava, pe urmele primilor domnitori ai Moldovei, in comunitatile armenesti si evreiesti din Botosanii de altadata, precum si in cea mai noua delta din Romania, formata miraculos in cotul Prutului, la Horodistea.

Campanie pentru renovarea scolii Vechi

Initiata la prima editie a festivalului, campania 100 pentru Nord a sprijinit pana acum crearea Muzeului Nordului de la Darabani si a parcului Poiana celor Patru Stejari ai lui Stefan cel Mare de la Teioasa, salvarea Casei Memoriale George Enescu de la Mihaileni si programele Scolii Populare de Arta si Civilizatie Romaneasca de la Cernauti.

In acest an, comunitatea ZN este asteptata sa sustina cu donatii in bani sau in materiale de constructii lucrarile de reparatii strict necesare la Scoala Veche din Darabani.

„Aici am facut, la inceputul anilor 1990, clasele I-IV. Acum cativa ani scoala a intrat in reabilitare, insa lucrarile sunt de o calitate inacceptabila si pun in pericol siguranta elevilor: acoperisul, tavanul, usile, ferestrele, toate acestea trebuie schimbate cu totul. Cred in capacitatea comunitatii Nordului de a se uni pentru o cauza atat de importanta si sunt sigur ca prietenii din diaspora, companiile din regiune si autoritatile locale ni se vor alatura in cel mai scurt timp”, declara Stefan Teisanu.

Necesarul de materiale de constructii este publicat pe site-ul festivalului, iar suma necesara pentru efectuarea lucrarilor de reparatii este de 150.000 de lei. Donatiile pot fi facute in contul RO13 RNCB 0301 1477 1126 0001 (in lei) al Asociatiei Nord, deschis la Banca Comerciala Romana, Agentia Darabani. Donatia recomandata este de 100 de lei de persoana.

Cum va arata festivalul in acest an

Excursii dis-de-dimineata, expozitii, spectacole si conferinte dupa-amiaza si concerte seara – asa arata in acest an Zilele Nordului, cu o oferta de 30 de evenimente in 5 localitati din regiune.

„Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca prietenii nostri de la The Kryptonite Sparks, trupa de suflet a festivalului, revin si in acest an la Zilele Nordului. Ceilalti artisti care vor urca pe scenele ZN din Poiana Teioasa, curtea Conacului Bals si Amfiteatrul din Pomarla, vor fi anuntati pe pagina de Facebook a Zilelor Nordului incepand cu acest week-end”, spune Stefan Teisanu.

Festivalul este precedat de o conferinta de voluntariat organizata pentru cei 100 de membri ai echipei ZN, care vor fi selectati in perioada urmatoare. Conferinta „Voluntar in Nord” contine trei traininguri de management de proiect, lucru in echipa si vorbire in public si un panel in care specialisti cu experienta le vor vorbi tinerilor voluntari despre beneficiile implicarii in comunitate.

Despre Zilele Nordului

Zilele Nordului este un festival de muzica, arte si calatorii gazduit la Darabani, cel mai nordic oras din tara, aflat pe coltul celor trei frontiere: Romania, Ucraina si Republica Moldova.

Sub sloganul Radacinile Cresc, Zilele Nordului mobilizeaza comunitatile locale si diaspora in proiecte ambitioase de dezvoltare durabila prin cultura, care cresc an de an increderea in sine a comunitatii si interesul publicului larg de a vizita regiunea de Nord.

Festivalul este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani, Primariei Darabani, Primariei Pomarla si Primariei Hiliseu-Crisan. Partener principal: Bergenbier. Sponsori: Betty Ice, Compania Transilvana de Tipar, Galaxy Design, Pirania si Sagrod.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.zilelenordului.ro.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.