RUSIA, lovita de un METEORITce ascunde in interiorul lui o adevarata COMOARA!

Pe 8 decembrie 2016, pe teritoriul Rusiei a lovit un meteorit care insa a adus cu el un exemplar de cristal extrem de rar. E vorba de unul dintre cele mai rare cristale aflate la aceasta data pe Pamant.

Fizicienii il numesc cvasicristal. Doar doua cristale de acest fel se mai afla pe Terra in afara celui descoperit in meteoritul cazut cu cateva zile in urma pe teritoriul Rusiei. Cel putin asta stiu cercetatorii la aceasta data.

Cvasicristalele au o structura atomica unica, care combina proprietatile simetrice ale unui cristal cu haosul unui solid amorf. Cristalele traditionale, precum diamantele, de exemplu, au in componenta lor atomi care sunt pozitionati intr-o simetrie perfecta. Policristalele, ce includ metalele, pietrele si gheata au o structura dezordonata, ca in cazul solidelor amorfe, scrie descopera.ro

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.