5 motive pentru care conversația este cea mai bună modalitate pentru a învăța limba engleză

De cele mai multe ori, atunci când învață o limba engleză, oamenii își petrec timpul studiind gramatică și liste de cuvinte în loc să vorbească efectiv și să pună în practică ceea ce știu. 

Deși studierea limbii scrise este importantă, în special pentru îmbunătățirea regulilor gramaticale și construirea vocabularului, cea mai eficientă metodă de a deprinde o limbă străină este conversația.

În acest mod vei fi nevoit să-ți depășești temerile – frica de a greși, de a te face de râs, de a fi timid. De altfel, ascultându-i pe alții, îți vei îmbunătății și tu abilitățile. Deci, conversația, pe lângă faptul că este un stimulent de încredere, îți va aduce și multe alte beneficii care te vor ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile.

Iată 5 motive pentru care vorbitul este una dintre modalitățile cele mai eficiente:

  1. Îmbunătățește fluența

În esență, vorbirea unei limbi străine te va ajuta să-ți amintești instantaneu cunoștințele de gramatică, vocabular și pronunție. În timp, acest lucru va conduce la îmbunătățirea fluenței, dar și a memoriei. 

Încearcă să te gândești la acest lucru ca la memoria musculară. Cu cât practici un lucru mai mult timp, cu atât mai puțin vei fi nevoit să te gândești la ceea ce trebuie să faci, deoarece activitatea respectivă devine un automatism. Același lucru se întâmplă și cu abilitățile tale lingvistice când începi să vorbești limba cu voce tare.

  1. Motivație

Cea mai interesantă parte a învățării unei noi limbi este comunicarea, adevăratul motiv pentru care trebuie să știi o limbă străină fiind capacitatea de a putea vorbi cu oricine, oriunde în lume, mai ales în cazul englezei, care este o limbă aproape universală și, cu siguranță, necesară oricui.

A vorbi cu oamenii în propria lor limbă este, de asemenea, o provocare – încercarea de a ține pasul cu viteza de vorbire, noile cuvinte și structuri de propoziții, jargonul și dialectele. Acest lucru poate fi incredibil de motivant. 

  1. Înveți din greșeli

Să vorbești limba engleză cu voce tare te va ajuta să-ți dai seama de lacunele pe care le ai, mai ales în ceea ce privește pronunția. Când ești în mijlocul unei propoziții și nu știi cum să continui, îți permite să realizezi care sunt părțile asupra cărora trebuie să insiști și să le îmbunătățești. Astfel, vorbind, poți învăța din propriile greșeli.

  1. Abilități de comunicare

Când înveți doar din cărți este greu să recreezi partea de exprimare verbală. Limbile sunt unelte de comunicare și acesta este un aspect important. Să vorbești și să asculți în engleză îți va îmbunătăți abilitățile de comunicare în moduri în care manualele nu o vor putea face. De aceea, poți participa la cursurile de conversație în engleză de la Mayflower-centre.ro, unde vei avea profesori nativi, vei face schimb de opinii și îți vei dezvolta vocabularul.

  1. Mai multe oportunități

A pune în practică ceea ce ai învățat nu este important doar în ceea ce privește studiile lingvistice, ci și pentru tine ca persoană. Discutând cu alții, îți poți face noi prieteni, ceea ce deschide calea către noi oportunități, indiferent că este vorba de noi perspective de muncă, vacanțe și călătorii sau orice altceva. 

Prin urmare, importanța vorbitului în limba engleză nu poate fi contestată când vine vorba de procesul de învățare a acestei limbi. Aceasta este una dintre metodele cele mai utile și mai rapide de a deprinde limba și, în același timp, este singura parte a studiului care îți oferă posibilitatea de a interacționa cu alții.

Sursa foto: Shutterstock.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.