ADHD și mecanismele de coping – Cele mai frecvente mecanisme de coping în rândul persoanelor cu ADHD!

Se vorbește din ce în ce mai deschis și în România despre ADHD și modul în care această condiție îți poate modela stilul de viață. Este necesară această discuție mai ales pentru că există încă multe persoane care consideră că ADHD-ul este o boală sau ceva asemănător. Din fericire este doar o tulburare ce poate fi ținută sub control dacă este înțeleasă corect și gestionată în mod corespunzător.

Cele mai multe persoane care se confruntă cu această tulburare trec și printr-o serie de momente destul de dificile până să își înțeleagă modul de funcționare a minții. În felul acesta dezvoltă o serie de mecanisme de coping care pot fi de ajutor în acele momente. Aceste mecanisme nu reprezintă neapărat soluția pe termen lung, dar sunt extrem de eficiente pe moment și pot fi un ajutor real pe care îl sugerează creierul pentru a depăși anumite dificultăți.

Iată care sunt cele mai frecvente mecanisme de coping în rândul persoanelor cu ADHD

Timp îndelungat petrecut pe rețelele de socializare

Deși este un comportament destul de des întâlnit în rândul tinerilor, prea mult timp petrecut pe rețelele de socializare poate reprezenta un mecanism de coping frecvent întâlnit în rândul persoanelor cu ADHD. În primul rând, este important să observi momentele în care simți nevoia să accesezi aceste aplicații sau platforme: spre exemplu, când experimentezi anumite emoții negative. Cum internetul e plin de soluții, poți folosi acest mecanism de coping într-o manieră extrem de productivă. Spre exemplu, poți viziona videoclipuri relevante pentru una din pasiunile tale sau poți căuta conturi care să te inspire în acest sens cât timp te refugiezi pe platformele de socializare.

Jocurile 

Jocurile video sau cele de noroc sunt activități distractive, de care te poți bucura oricând. Ca mecanism de coping, practicarea jocurilor video sau online poate fi de ajutor în dezvoltarea anumitor abilități, precum socializarea sau munca în echipă. Totul ține de cum rationalizezi și conștientizezi aceaste activități. Dacă vrei să te joci ceva distractiv din când în când, deluxecasinobonus.ro îți pune la dispoziție sloturi gratis grozave. Este evident faptul că aceste activități îți reglează nivelul de disconfort emoțional făcându-te să uiți de momentele neplăcute. Pentru a fi în controlul acestui mecanism de coping îți poți face un program sau îți poți alege o echipă de prieteni alături de care să te bucuri de aceste momente.

Somnul

Multe persoane care au ADHD au și un flux anormal de energie. Sunt momente în care ești plin de viață și extrem de energic și altele în care tot ce ai vrea este să dormi sau pur și simplu te simți rău din punct de vedere emoțional, fără să ai un motiv concret. În aceste situații, somnul poate fi un mecanism de coping. Nu este neapărat distractiv să petreci o mare parte din zi dormind, dar poate fi extrem de sănătos să îți rezervi câte o zi din când în când pentru odihnă. A dormi cel puțin 8 ore neîntrerupt te va ajuta să elimini o cantitate enormă de cortizol din organism. Rezultatul va fi un nivel redus de stres și o stare de bine.

În concluzie, mecanismele de coping cu care te poți confrunta dacă ai ADHD nu sunt neapărat obiceiuri negative. Dacă știi să le observi și să le folosești în favoarea ta, acestea îți vor genera soluții utile pe termen scurt pentru momentele dificile. De asemenea, controlul lor ține doar de capacitatea ta de a le observa și raționaliza.

Sursa foto: unsplash.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.