Află acum de ce recoltele tale nu mai sunt atât de bogate precum odinioară!

În agricultură contează atât cantitatea, cât și calitatea producției pe care o ai. Degeaba ai produse de calitate atunci când cantitatea nu este satisfăcătoare. De asemenea, degeaba cantitatea este mare dacă are o calitate inferioară.

Motivele pentru care fie cantitatea, fie calitatea recoltelor tale sunt diverse și vor fi prezentate în acest articol. Indiferent că activitățile tale agricole au scopuri comerciale sau produci doar pentru propria familie, trebuie să te asiguri că vei avea recolte satisfăcătoare. Pe de-o parte, clienții nu vor fi mulțumiți dacă nu le vei oferi ceea ce vor. Pe de altă parte, nici tu sau familia ta nu vă veți bucura de legume și fructe gustoase.

Ce îți afectează culturile?

• Dăunătorii

Orice cultură, fie că este una de câmp, fie că este una de grădină poate fi afectată de dăunători. Pentru a evita pagube majore trebuie să fii mereu prezent prin cultură pentru a observa din timp potențialele probleme. Atunci când observi că plantele sunt afectate, trebuie să acționezi rapid și să folosești soluțiile recomandate de specialiști. De asemenea, trebuie să aplici peste cultură insecticidele potrivite pentru a evita apariția dăunătorilor. Cea mai eficientă metodă de protecție împotriva dăunătorilor este prevenția apariției acestora.

• Lipsa apei

Apa este esențială vieții pentru orice organism viu. De aceea, recoltele bogate depind de asigurarea unei cantități potrivite de apă. Condițiile meteorologice din țara noastră au devenit instabile și oscilează între averse, furtuni și perioade de secetă. Culturile, fie ele de câmp, fie de grădină, sunt afectate de instabilitatea atmosferică. Trebuie, așadar, să găsești o variantă care să le asigure plantelor tale aportul necesar de apă. Cea mai bună investiție pe care o poți face pentru a trece peste acest obstacol este un sistem de irigat de pe micul-fermier.ro. Acest sistem poate fi folosit atât în câmp, cât și în grădină. Important este să ai în apropiere o sursă de apă la care să legi sistemul de furtune și țevi.

• Temperaturile instabile

Temperaturile instabile sunt o altă problemă care îți afectează recoltele. Încălzirea prematură, urmată de o răcire bruscă a atmosferei va produce pagube semnificative culturilor tale. Clima a devenit instabilă, iar tu ai responsabilitatea de a găsi cele mai potrivite metode pentru a-ți proteja plantele în fața acesteia. Pentru culturile de grădină, fructe și legume, poți opta pentru varianta construirii unei sere. Această construcție îți va oferi protecția necesară împotriva schimbărilor climatice bruște. Ba mai mult, îți va oferi posibilitatea de a cultiva legume pe tot parcursul anului.

• Buruienile

O altă problemă ce poate apărea în culturile tale este cea a buruienilor. Acestea vor crește pe lângă plante și vor afecta recoltele. Pentru a îndepărta vegetația nedorită din culturi trebuie să folosești erbicidele potrivite. Poți, de asemenea, să folosești și anumite unelte care te vor ajuta în procesul de înlăturare a buruienilor. Cert este că acestea pot fi îndepărtate și că trebuie să acționezi rapid și eficient. Cum este și în cazul dăunătorilor, cea mai bună soluție este prevenția.

Așadar, problemele care îți afectează culturile sunt diverse, dar se pot găsi soluții pentru fiecare, iar tu te poți bucura în continuare de recolte bogate!

Sursă foto: unsplash.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.