Avocat Marius Coltuc: Am depus dosarul pe taxa auto si nu primesc banii. Ce fac?

Dupa Pastele din 2017, toti cei care au depus hotararile definitive legalizate pe taxa auto au primit „CLASARE”. Se pune intrebarea fireasca: O hotarare judecatoreasca nu mai are nicio valoare in Romania? Raspunsul este ca ARE!

Cei care au depus dosarele la ANAF pot cere executarea silita a ANAF-ului. Insa,nu exista executori care sa execute ANAF-ul.
Deci, este o nebuloasa totala!

Care era procedura initiala? ATENTIE, ESTE ABROGATA!

Ordinul comun al ministrului mediului, apelor si padurilor si al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 682/1154/2016 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevazute la art. 7, 9 si 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum si a sumelor stabilite de instantele de judecata prin hotarari definitive si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 274 din 12 aprilie 2016.

Precizari suplimentare:
1.ReadSpeaker OPANAF 1154/2016– PROCEDURA RESTITUIRE TAXA AUTO
– potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, cu modificarile si completarile ulterioare, contribuabilii care au achitat in perioada 1 ianuarie 2007 – 14 martie 2013: taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent;
– nu se restituie timbrul de mediu;
– sumele platite, precum si dobanzile datorate contribuabilului pentru perioada cuprinsa intre data perceperii taxelor si data restituirii acesteia se achita pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora;
– prin ordinul 1154/2016 a fost stabilita procedura de restituire si formularistica necesara restituirii;
– in vederea restituirii, persoana beneficiara trebuie sa depuna la organul fiscal o cerere tip la care sa ataseze urmatoarele documente:
a) actul de identitate;
b) cartea de identitate a vehiculului, cu prezentarea in original;
c) certificatul de inmatriculare a vehiculului, cu prezentarea in original.
– cererea trebuie sa contina in mod obligatoriu contul bancar in care urmeaza a se face restituirea;
– documentele in original se restituie contribuabililor dupa verificarea lor;
– cererea se solutioneaza de organul fiscal in termen de 45 de zile de la depunere.

ReadSpeaker – Model cerere de restituire a sumelor prevazute la art. 7, 9 si 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2003 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 37/2014, cu modificarile si completarile ulterioare

ReadSpeaker – Model cerere de restituire a sumelor stabilite de instantele judecatoresti prin hotarari definitive, altele decat cele stabilite prin hotarari judecatoresti devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.