Home Diverse Beneficiile folosirii lentilelor de contact cu filtru UV

Beneficiile folosirii lentilelor de contact cu filtru UV

O mare parte din persoanele care sufera de afectiuni ocular apeleaza, din ce in ce mai des, la lentilele de contact in vederea corectarii rapide a simptomelor associate acestor probleme de vedere.

Articolele optice corecteaza vederea in egala masura cu ochelarii de vedere, oferind, in plus, cateva avantaje semnificative. Pe de o parte, lentilele de contact ofera vizibilitate maxima, intrucat urmaresc miscarile oculare astfel ca tu te poti bucura in totalitate de un camp vizual mai larg. Totodata, aceste accesorii oftalmologice redau libertatea de vedere atunci cand vine vorba de practicarea unui sport ori de activitatile sociale.

Lentilele cu purtare continua se diferentiaza de cele cu purtare prelungita (zilnica) prin faptul ca dispun de un grad mai mare de transmisibilitate a oxigenului de peste 140 Dk/t, avand o durata de purtare de 30 de zile. La fel de cunoscute sunt si lentilele cu filtru UV cum ar fi Aucuve Oasys care ofera drept facilitate o protectie sporita contra radiatiilor UVA si UVB.

Datele oficiale au aratat ca lentilele ACUVUE Oasys s-au clasat pe locul 2 in topul celor mai populare lentile din Europa. Aceste tipuri de lentile sunt articole medicale de ultima generatie care:

  • Au fost concepute pentru a fi confortabile la purtare pe durata intregii zile
  • Asigura pana la 86% protectie contra radiatiilor UVA si 98% contra UVB
  • Ofera un confort sporit pe tot parcursul zilei

Combinatia intre ochelari si lentile cu filtru UV

 Un set de lentile echipate cu filtru protector UVA si UVB garanteaza o protectie ridicata, in conditiile in care sunt folosite impreuna cu ochelarii de soare, in special pe timpul verii. Protectia suplimentara a acestor lentile este asigurata prin faptul ca ochelarii compenseaza “deficitul” de protectie al lentilelor de contact aparut in urma faptului ca lentilele nu protejeaza intreaga suprafata a ochiului.

In plus, aceasta protectie este asigurata si in cazul luminii albastre emise de catre dispozitivele digitale, precum monitoare, tablete sau laptop. In cazuri extreme, expunerea prelungita la lumina albastra poate produce consecinte extrem de grave pentru sanatatea ochilor dvs. Concret, aceasta expunere conduce la aparitia a ceea ce medicii numesc degenerescenta oculara accelerata, care este strans legata de varsta pacientului cat si de diferite afectiuni oftalmologice ale acestuia.

Protejeaza-ti ochii la fel cum iti protejezi pielea

Vara este momentul in care razele solare actioneaza cu o agresivitate maxima, afectand atat pielea, cat si ochii! Combinatia intre lentile de contact si ochelari de soare, intrata in rutina zilnica, inseamna o protectie inalta a ochilor contra transmisiei radiatiilor nocive.

Ochelarii de soare ofera o experienta placuta in timpul purtarii lentilelor de contact si acorda o libertate totala de a te bucura de viata intr-o masura totala.

Mituri despre expunerea la soare

Protectia solara a ochilor este necesara chiar si in zilele noroase.

Acest mit este dovedit prin studii medicale, in sensul ca radiatiile solare sunt intotdeauna prezente la un nivel ridicat, chiar daca ai parte de o zi innorata! Retine ca norii nu impiedica ca radiatiile solare sa fie extrem de daunatoare pentru ochi.

Soarele de la amiaza este cel mai amenintator

Acest mit nu a putut fi adeverit prin cercetari medicale. Radiatiile solare din mijlocul zilei sunt intradevar nocive pentru pielea ta, in sensul ca pot produce arsuri, leziuni grave la nivelul pielii daca nu te protejezi corespunzator! In schimb, ochii sunt mai protejati datorita umbrei date de sprancene!

Principalele efecte ale radiatiilor solare asupra ochilor se produc dimineata si seara atunci cand ochii sunt direct expusi radiatiilor.

Expunerea la radiatiile solare are loc pe tot parcursul anului si in orice mediu

Studiile au demonstrat ca, intradevar, radiatiile solare sunt un factor cu potential daunator pentru ochi, in special pe timpul iernii sau primavara! Radiatiile ultraviolete se reflecta diferit in functie de suprafata.

Astfel:

  • – Zapada poate reflecta pana la 90% din radiatii
  • – Apa poate reflecta pana la 30% din radiatii
  • – Nisipul – 25% din radiatii.

La jumatate de metru adancime in apa radiatiile UV sunt in proportie de 40% la fel de intense ca la suprafata!

Asadar, lentilele echipate cu filtru UV combinate cu ochelari de soare sunt parte esentiala a protectiei contra radiatiilor UVA si UVB. Dintre tipurile de lentile din aceasta categorie, marcile de lentile ACUVUE blocheaza intr-o proportie de cel putin 97% UVB si 81% UVA, stocandu-le in zona de contact cu lentila. Cei mai multi dintre oameni nu realizeaza ca expunerea ochilor este la cel mai ridicat nivel dimineata devreme si spre seara, atunci cand soarele se afla intr-un punct de maxim!

Exit mobile version