Cinci tipuri de materiale utile pentru realizarea unui tavan fals de calitate

Tavanele false sunt solutii arhitectonice des utilizate, atat in construirea de spatii ce au diverse utilizari, cat si in renovarile cu rol de a remedia anumite probleme aparute de-a lungul timpului sau pentru obtinerea unui design deosebit.

Un astfel de element se prezinta sub forma unui tavan suplimentar, fie lipit de cel vechi, fie suspendat la o anumita distanta de acesta si indepliniste mai multe roluri, cum ar fi ascunderea anumitor imperfectiuni ale tavanului real, mascarea cablurilor si conductelor plasate in acea zona, izolarea termica si fonica a spatiului si posibilitatea implementarii unor proiecte deosebite.

Partea vizibila a tavanului fals este reprezentata de suprafata realizata din diverse materiale ce trebuie sa indeplineasca rolurile asteptate in ceea ce priveste greutatea structurii, simplitatea montajului, rezistenta in timp si integrarea in modelul de decorare a incaperii. O alegere ideala in acest sens este cea a tavanelor false casetate, ce pot fi achizitionate de la emenatwork.ro. Acest furnizor de incredere ofera mai multe tipuri de modele de tavane casetate de calitate superioara, la preturi corecte.

Iata ce tipuri de materiale pot fi utilizate pentru realizarea unui tavan fals de calitate!

  • Casetele metalice de tip grila reprezinta alegerea ideala, deoarece aduc numeroase avantaje celor ce decid sa foloseasca o astfel de solutie tehnica. Fie ca este vorba de renovarea unei locuinte rezidentiale, a unor spatii de birouri sau a unor unitati medicale sau de invatamant, fie de construirea unor sali de spectacole sau centre comerciale, casetele metalice de tip grila permit finalizarea proiectului intr-un timp foarte scurt, datorita modului de asamblare prin incastrare. In plus, suprafata obtinuta este continua, rezistenta in timp la factorii de mediu, poate fi intretinuta ulterior cu usurinta si poate fi realizata intr-o multitudine de culori, in functie de dorinta proprietarilor.
  • Vata bazaltica este un alt tip de material ce face fata cu succes tuturor cerintelor implementarii unui tavan fals de calitate. Acest material este disponibil in placi de dimensiuni variabile, cea mai des intalnita fiind varianta de 600 x 600 milimetri, ceea ce permite o manipulare lejera a materialelor de constructie si, implicit, un montaj usor de executat. Vata bazaltica are proprietati tehnice superioare, element care permite montarea ei intr-o diversitate de spatii (scoli, centre comerciale, muzee, sali de spectacole, birouri etc.). Printre aceste proprietati merita amintite izolatia termica si acustica obtinuta, rezistenta la dezvoltarea mucegaiurilor, ciupercilor si bacteriilor, greutatea redusa si caracterul ecologic (materialul poate fi reciclat in totalitate).
  • Fibra minerala este un material utilizat de o perioada scurta de timp, insa se remarca din ce in ce mai mult ca fiind o alegere corecta in realizarea unui tavan fals. Printre motivele alegerii se numara greutatea redusa a materialului, ceea ce permite montarea lui in orice imprejurare, grosimea redusa a placilor, rezistenta la umiditate crescuta, crearea unei bariere acustice eficiente si aspectul estetic placut.
  • Rigipsul este un material extrem de versatil ce poate da rezultate bune in cazul in care este folosit corespunzator pentru realizarea unui tavan fals. Desi are o greutate mai mare decat a altor solutii tehnice, pretul accesibil si usurinta montajului fac din rigips o alegere des intalnita pe santierele din Romania.
  • Lemnul este un material natural, ecologic, care permite realizarea unui design rustic deosebit. Tavanele false din lemn rezista in timp, sunt usor de montat si sunt printre cele mai accesibile in ceea ce priveste investitia necesara.

In concluzie, cei care doresc sa construiasca un tavan fals eficient si de calitate, trebuie sa aleaga un material ce se potriveste proiectului, care indeplineste cerintele tehnice necesare.

Surse foto: unsplash.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.