Omul s-a dovedit încă de la începuturile timpului atras de domeniul artistic. Arheologii au scos la iveală reprezentări artistice ale animalelor în peșteri estimate ca având o vechime de cel puțin 45.000 de ani, iar cel mai vechi instrument muzical descoperit până în prezent are peste 60.000 de ani.
Legătura misterioasă dintre om și artă a început să fie înțeleasă odată cu evoluția tehnologiei. Numeroase studii de psihologie și neurologie arată că arta are un efect benefic asupra dezvoltării cognitive a celor mici, ajutând omul să evolueze în nenumărate feluri neașteptate. Specialiștii recomandă, în consecință, încurajarea copiilor având vârste cât mai fragede să practice variate activități legate de lumea artei.
Află care sunt 3 variante de activități artistice la îndemâna oricărui părinte și ce efort presupune fiecare dintre acestea din partea copilului tău
- Lumea lui Mozart și a lui Beethoven: alegerea perfectă pentru copiii cu ureche muzicală
Una dintre cele mai populare alegeri din rândul părinților în ziua de astăzi este muzica, motivele care stau la baza acestei decizii ținând în special de dezvoltarea explozivă a industriei muzicale în ultimele decenii. Printre instrumentele preferate de prichindei se numără pianul, chitara, vioara și flautul. Le poți găsi pe toate și multe altele la magazinul de instrumente MC Music, dacă ești entuziasmat să-l înscrii cât mai repede pe pitic la cursuri.
Viețuirea în mediul urban pare să implice câteva dezavantaje care însă nu trebuie să împiedice familia din a-i îndruma pe cei mici spre studiul notelor muzicale.
- Cursurile de pictură: un posibil prim pas spre o meserie de succes
Pe lângă beneficiile alegerii acestui hobby deja puse în lumină, este important de reținut că cizelarea din tinerețe a simțului estetic poate să-l ajute pe copilul tău să devină arhitectul de succes de mâine. Nu te teme dacă ai senzația că prichindelul tău nu este suficient de talentat, studiul picturii și al desenului tehnic se bazează, în mare parte, pe exercițiu.
Mai mult, este unanim acceptat în lumea psihologiei că practicarea unei activități în calitate de hobby ajută în mare măsură la menținerea sănătății, dar și la diminuarea anxietății și a riscului de a suferi în anii adolescenței sau chiar ai copilăriei de depresie.
- Latura artistică a sportului: dansul
Dacă vrei să împuști mai mulți iepuri deodată, înscrie-ți copiii la un curs de dans. Astfel, se vor dezvolta armonios atât din punct de vedere mental, cât și din punct de vedere fizic. Asigură-te, înainte de toate, că fetița sau băiețelul tău va găsi în antrenor un prieten și un exemplu, simultan. Variantele de grupuri de dans sunt abundente și cât se poate de diversificate. Mai ales în orașele mai mari, părinții pot opta pentru a trimite prichindelul la dansuri sportive, moderne sau tradiționale. Cu siguranță se va găsi ceva pe placul fiecărui copil dornic de a se exprima prin mișcare.
Concluzia care se conturează este simplă: la artă cu cei mici! Beneficiile sunt incontestabile iar accesibilitatea publicului larg la astfel de activități este din ce în ce mai mare.
Sursă foto: Pexels.com