Crema hidratantă pentru față – un produs de îngrijire esențial

Încă din Antichitate, femeile au fost preocupate de îngrijirea corpului și a feței, așadar se concepeau tot felul de uleiuri parfumate – obținute din grăsimi vegetale și animale. Mai apoi, erau amestecate cu infuzii florale, tonice și suplimente cicatrizante.

În Egiptul Antic, se sculptau adesea texte care indicau prepararea unor creme pentru față care erau destinate, în special, preoților care oficiau slujbele religioase.

În multe zone – în special în cea mediteraneană, uleiul de măsline era un ingredient care juca un rol esențial în conceperea cremelor de față. În sudul Asiei, uleiul de palmier era utilizat în scop cosmetic, iar adesea produsele rezultate erau mixturi din grăsimi de ulei de cocos, ulei de castor și grăsimi animale. Unele triburi adăugau în amestec arbore roșu, rădăcină de ghimbir, praf de metal și ierburi.

Așadar, toate cremele de îngrijire din epoca modernă utilizează ingrediente similare cu cele din Antichitate – grăsimi, apă și componente active biologic. Având în vedere că apa și uleiul nu se pot amesteca, în compoziție se adaugă, de obicei, emulsificatori. De asemenea, producătorii de cosmetice îmbunătățesc în mod constant produsele, adăugându-le ingrediente naturale pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cum alegi crema potrivită?

În condițiile în care piața cosmeticelor oferă o gamă extinsă de produse, alegerea cremei potrivite a devenit o adevărată provocare pentru majoritatea femeilor. În primul rând, ar trebui să ții cont de compatibilitatea cu tenul tău, cu alte cuvinte să alegi o cremă pentru față în funcție de tenul pe care îl ai – mixt, normal, uscat, gras, sensibil sau matur. De asemenea, cea mai bună cremă hidratantă pentru față este aceea care se potrivește cu necesitățile tipului tău de ten. Iată ce produse putem utiliza:

– Dacă ai un ten foarte uscat, specialiștii recomandă utilizarea unei creme intens hidratante – de pildă, crema hidratantă cu alge marine. Formula specială care conține 98 % ingrediente naturale – ulei de argan bio, avocado, susan, alge marine previne apariția ridurilor. Aplicarea zilnică a acesteia contribuie la creșterea conținutului de acid hialuronic din epidermă și întărește bariera protectoare. În acest mod, pielea va rămâne suplă, netedă și își va menține un aspect tânăr și plin de prospețime.

– Pentru tenul uscat, putem folosi o cremă hidratantă cu miere ce conține lipide, vitamine – A, B1, B6, PP și minerale – sodiu, potasiu, calciu, fier. Utilizând acest produs în fiecare zi, pielea va deveni mai mătăsoasă, iar filtrul UV combate acțiunea radicalilor liberi, contribuind la prevenirea îmbătrânirii premature. Specialiștii recomandă să folosim doar produse testate dermatologic care nu conțin parabeni sau parafine.

– Pentru tenul normal și mixt, putem alege o cremă hidratantă cu miere și aloe vera ce conține o formulă ce se absoarbe ușor în piele. Ingredientele asigură necesarul de vitamine și minerale, conferindu-i totodată o hidratare intensă și durabilă. De asemenea, filtrul UV protejează pielea de razele solare.

În ziua de astăzi, se poate observa o reorientare a oamenilor către produsele naturale – întocmai cum se foloseau în vechime – astfel că unii folosesc uleiul de cocos sau de măsline ca o cremă naturală pentru față.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea devine mai uscată, deoarece glandele sebacee sunt mai puțin active. Din acest motiv, trebuie să-i acordăm tenului o atenție sporită, utilizând creme naturale și hidratante care să confere țesutului cutanat prospețime și strălucire.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.