Iată câteva idei inedite de pus pe lista pentru Sărbătorile de Crăciun și Anul Nou!
Darurile nasc sentimente precum șiragurile de mărgăritare. Acestea se păstrează în sertarul minții asemeni cărților dintr-o bibliotecă. Urma ta lasă amprente pe zăpadă până când aceasta se topește, însă darul pe care îl oferi transformă lacrimile în bucurie, puținele cuvinte rostite îndulcesc rănile sufletești pentru a se naște multă iubire.
Ești fericit dacă îi faci pe alții fericiți
Pentru a fi bun cu ceilalți oameni este bine să fii bun cu tine, în primul rând. Toate gândurile, vorbele, acțiunile pe care le îndrepți către cei din jurul tău, oferă-ți-le întâi ție!
Cum poți să spui că îți iubești aproapele, dacă pe tine însuți nu te iubești? Spre exemplu, dacă dai și ultima picătură de apă dintr- un pahar, cu ce îți mai potolești setea?
Atunci când ai posibilitatea este bine să îi ajuți pe cei care au nevoie, dacă aceștia ți-o cer. În cazul în care nu poți să ajuți cu bunuri este bine venită o vorbă bună, încurajatoare pentru persoanele care sunt singure, vârstnice sau suferinde. Toate aceste acțiuni, chiar și un simplu zâmbet generează bucurie și îți crează o stare de bine.
Care este istoria cadourilor?
Încă de când oamenii trăiau în peșteri se ofereau daruri prin intermediul cărora aceștia își arătau dragostea și afecțiunea pentru celelalte persoane. O dată cu trecerea timpului și cu evoluția tehnologiei s-au modificat atât tipurile de cadouri, cât și modul de abordare din societate.
În Noul Testament se evidențiază acțiunile celor trei magi care, la Nașterea Pruncului Iisus, Îi oferă aur, smirnă și tămâie.
Obiceiul păgânilor de a sărbători și de a-și oferi diverse plăceri în cadrul unor evenimente însoțite cu mâncare și băutură a fost înlocuit cu timpul de apariția creștinismului, prin tradiția de a marca Sărbătoarea Nașterii Domnului, de Crăciun.
Dăruiește și primești înzecit!
Dacă te gândești să mergi la evenimente precum un concert sau o aniversare, acțiuni care se petrec destul de rar, te bucuri pe moment, după care poți rămâne trist în tot restul timpului. Bucuriile mici sunt accesibile oricărei persoane. Dacă ești atent permanent la cei din jur, la nevoile lor, la ce este frumos în preajma ta cu siguranță găsești soluții oportune fiecărei ocazii ivite. Atunci când oferi cărți de la editura Stephanus deschizi calea către lumină în viața oamenilor. Dacă vrei să fie întăriți în credință cei din jurul tău, le poți oferi câte o cruciuliță și câte o icoană. Acum găsești numeroase oferte pentru cititori de toate vârstele, precum: reviste, jocuri, cărți și obiecte religioase care aduc bucurii în orice familie creștină.
Cum te simți când vezi bucuria din ochii celuilalt?
Sunt multe ocazii sau idei de surprize, însă modul de a dărui este bine să fie făcut cu maximă sinceritate. Astfel, vezi bucuria din ochii celuilalt și te simți împlinit sufletește. În prezent, din păcate, se practică și „atențiile” din obligație pentru a obține anumite favoruri ori de a se trece cu vederea unele probleme.
Vestea bună este că se poate menține permanent bucuria dacă îi poți face pe alții fericiți, nu numai cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. Așadar, ia în considerare sfaturile de mai sus și nu ezita să îi bucuri pe cei dragi!
Sursa foto: pexels.com