Cum să recunoaștem produsele bio în magazin? Iată 3 pași simpli care îți vin în ajutor

În prezent, tot mai mulți cumpărători înțeleg importanța unei alimentații sănătoase, bogate în vitamine și nutrienți naturali. Din acest motiv, produsele obținute prin metode ecologice, care nu implică utilizarea pesticidelor, îngrășămintelor chimice sau a altor substanțe artificiale au devenit extrem de căutate în orice magazin, recunoașterea acestora fiind destul de dificilă, dar nu imposibilă.

Dacă vei avea în vedere trei pași simpli, vei putea identifica corect și cu ușurință produsele bio dorite.

Iată 3 pași simpli pentru a recunoaște produsele bio în magazin:

  1. Caută sigla „Agricultură ecologică” sau „Bio”

Primul pas pentru a recunoaște produsele bio în magazin este de a căuta sigla „Agricultură ecologică” sau „Bio”. Aceasta este acordată doar produselor care îndeplinesc standardele de calitate ecologică, stabilite de Uniunea Europeană, și poate fi găsită pe ambalajul produselor, împreună cu o serie de alte informații legate de certificare și origine. Spre exemplu, pe site-ul celor de la scufita-rosie.ro, produsele Zwergenwiese apar atât cu eticheta bio pe ambalaj, cât și cu această specificare în denumirea lor. Astfel, gama lor de produse include creme tartinabile bio vegetale, gemuri bio din diferite fructe și multe altele. De asemnea, în funcție de țara din care provin, produsele de acest tip pot apărea sub denumirea „Bio”, „Eco” sau „Organic”, toate desemnând același lucru.

2. Verifică lista de ingrediente

Vrei să-ți îmbunătățești sănătatea și să oferi corpului tău vitalitate pe termen lung? Atunci trebuie să cunoști importanța celui de-al doilea pas, mai precis, verificarea listei de ingrediente de pe eticheta produselor pe care le cumperi. Spre deosebire de alimentele obișnuite, produsele bio sunt obținute din ingrediente naturale, deci nu se folosesc substanțe chimice artificiale în procesarea lor. De aceea, lista de pe ambalaj trebuie să fie scurtă și să includă doar ingrediente naturale. De exemplu, dacă ești în căutare de opțiuni în categoria lactate, lista de ingrediente pentru un iaurt bio ar trebui să conțină doar lapte și culturi de bacterii lactice, fără adaosuri de zahăr sau arome artificiale. Așadar, te poți asigura că mesele tale nu conțin ingrediente nesănătoase sau alergenice.

3. Alege produsele de sezon

 În final, ultimul pas constă în căutarea produselor de sezon. Acestea fiiind cultivate natural și recoltate în sezonul lor, fără a fi nevoie de metode artificiale de conservare sau transport în procesul de vânzare. Datorită acestor procese de prelucrare și îngrijire, ele păstrează în mod natural gustul, aroma și nutrienții lor. De exemplu, fructele și legumele bio de sezon sunt de obicei cele mai proaspete și mai sănătoase opțiuni. În plus, pot fi mai accesibile din punct de vedere financiar, deoarece nu implică costuri suplimentare pentru tratarea lor. Alegând să faci cumpărături responsabil prin achiziționarea de produse proaspete și sănătoase din magazine sau piețe, contribui la sprijinirea agriculturii locale și la reducerea impactului transportului asupra mediului.

Acestea fiind spuse, alegerea produselor bio de calitate poate fi o misiune extrem de simplă atâta timp cât ai în vedere pașii enumerați mai sus. Căutarea siglei „Bio”, verificarea listei de ingrediente și căutarea produselor de sezon îți va asigura o alimentație sănătoasă și te va proteja de consumul de substanțe chimice artificiale dăunătoare sănătății tale. O alimentație sănătoasă te poate ajuta să-ți susții sistemul imunitar și să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

Sursă foto: Pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.