Home Diverse Cum să-ți protejezi casa de situațiile neprevăzute? Iată TREI aspecte pe care...

Cum să-ți protejezi casa de situațiile neprevăzute? Iată TREI aspecte pe care să le cunoști despre asigurarea locuinței

Mutarea într-o nouă locuință vine, la pachet, cu noi responsabilități. Pe lângă toate actele necesare intrării în legalitate cu proprietatea, trebuie să ai și o asigurare pentru locuință. Casa și, implicit, bunurile tale trebuie să fie protejate de situațiile neprevăzute.

Odată ce faci pasul de a investi într-o locuință și începi să o mobilezi după propriile gusturi, trebuie să iei în considerare o serie de riscuri pe care le-ai putea întâlni, de-a lungul vremii. Printre acestea se numără cutremurele, fenomenele meteorologice extreme (furtuni, vijelii, tornade, avalanșe de zăpadă), chiar și vandalismul, alunecările de teren sau incendiile. De aceea, în cele ce urmează, vei descoperi câteva aspecte esențiale referitoare la asigurarea locuinței tale.

Iată câteva puncte importante care ar trebui cunoscute despre asigurarea unei case

Există o multitudine de asigurări dintre care clienții pot alege, pentru a nu sta cu griji și pentru a se simți mai în siguranță. Atunci când vine vorba despre asigurarea unei locuințe, trebuie să fie luate în calcul mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să ți se ofere un răspuns la întrebarea „de ce trebuie să asigur un bun?”. Deoarece acesta poate fi expus în fața anumitor riscuri, de la cele naturale, până la cele create de om. În acest sens, poți opta pentru o asigurare de locuință de la Asirom care să acopere financiar bunurile pe care le deții, dar și cele ale vizitatorilor, în condițiile în care o situație neprevăzută are loc atunci când ai musafiri. Pachetul poate să fie ales în funcție de preferințele proprii. Pot fi asigurate și anexele casei, precum garajul sau foișorul pe care îl ai în curte, dar și piscina. Tot prin intermediul unui astfel de document se poate asigura și spațiul de folosință comună. Pe Asirom.ro există trei tipuri de pachete, și anume „ Acoperire de bază”, „ Acoperire completa” și „Acoperire Extinsa”.

De asemenea, persoanele care aleg o asemenea asigurare pot beneficia de asistență tehnică la domiciliu. În acest caz, se va oferi îndrumare pentru organizarea unor intervenții sau reparații în cazul unor situații neprevăzute. Printre acestea se numără avariile la instalațiile sanitare, la cele de energie electrică, intervenții pentru defecțiunile instalației de aer condiționat sau a ventilației, dar și în cazul întreruperii furnizării gazelor naturale. Se oferă și asistență tehnică în condițiile în care cheile locuinței au fost pierdute.

Pe de altă parte, în asigurare pot fi incluse și costurile urgente. De pildă, dacă nu mai poți rămâne în casa ta din cauza unei situații care a avut loc, atunci asigurarea te va putea ajuta să îți achiți anumite costuri pentru trai temporar. Este vorba despre cheltuielile urgente de reparație, dar și cazarea. În plus, clientul care alege o astfel de asigurare va beneficia automat de răspundere civilă pentru cei dragi. Pe listă nu sunt incluși doar membrii familiei, ci și bona celor mici sau persoana care te ajută în gospodărie. Există și o serie de acoperiri suplimentare, precum cea de accidente pentru membrii familiei, răspunderea civilă față de terți sau pachetul pentru animalele de companie și hobby.

Pentru o viață mai liniștită și mai lipsită de anumite griji, toate aceste aspecte ar putea fi esențiale. De aceea, atunci când te gândești la bunurile din locuința ta și la persoanele dragi din viața ta, este recomandat să iei alegerea potrivită pentru tine.

Poză de Kindel Media pe Pexels.com 

Exit mobile version