Home Diverse Dulap gradinita: utilitate si design

Dulap gradinita: utilitate si design

Emotia pe care o traieste un copil in primele zile la gradinita este incomparabila. De altfel, nici parintii nu sunt mai prejos din punct de vedere al cumului de sentimente. Pe de o parte, ratiunea indeamna la rabdare, dar pe de alta parte, grija imensa pentru cel mic poate fi coplesitoare. Nu toti copiii se arata ca fiind foarte incantati de aceasta noua etapa a vietii si parca din momentul in care isi aleg un dulap gradinita in care sa isi depoziteze lucrurile sunt cu un pas mai aproape de despartirea temporara de parinti.

Desi gradinita este locul unde copiii interactioneaza, se joaca si socializeaza, teama de necunoscut ii poate coplesi in primele momente. Cea mai buna solutie pentru a depasi acest inceput este distragerea atentiei. Reprezentatii unitatilor scolare cunosc cat de importanta este amenajarea salilor de clasa. Daca in cazul elevilor, elementele de decor trebuie sa fie cat mai simpliste pentru a nu-i distrage, in cazul copiilor de gradinita lucrurile sunt opuse.

De la mobilierul ales, pana la aspectul covoarelor, al draperiilor sau jucariilor, copiii analizeaza absolut orice. Cu cat mobilierul este mai frumos colorat, iar peretii sau covoarele au animatii, super-eroi sau zane din povestile cele mai cunoscute, cu atat pot depasi mai usor acest prag emotional.

Pentru ca este foarte important ca lucrurile sa se mentina intr-o anumita ordine, Furnissa a adus in atentia unitatilor pentru invatamant piese de mobilier extrem de practice. In cazul unei gradinite, compartimentarea multipla a dulapurilor din catalogul funrnizorului este functionalitatea cea mai de pret. Calitatea si pretul sunt adaptate pentru astfel de achizitii. Responsabilii gradinitelor se vor bucura de cele mai accesibile preturi, iar copiii de un mobilier sigur si rezistent.

Dulap gradinita adaptat pentru copii

Estetica piesele de mobilier ce urmeaza sa imbrace sala de curs a unei gradinite este, asa cum am mentionat anterior, deosebit de relevanta. Unele modele de dulap gradinita au placajul din spate colorat in nuante vii, altele au fronturile intr-o paleta coloristica diversa, iar unele sunt sectionate special pentru a face diferenta intre obiectele pentru fete si cele pentru baieti.

Numarul impresionat de papusi, masinute sau jocuri pe care le au la dispozitie copiii la gradinita necesita si spatii pentru depozitare. Functionalitatea oferita de dulapurile create pentru gradinite consta tocmai in faptul ca permite depozitarea acestor obiecte. Desi este destul de dificil, daca nu imposibil, de mentinut ordinea intr-un colectiv de copii, lucrurile se pot simplifica atat timp cat exista instrumentele necesare.

Unele piese de mobilier, in special cele utile in stocarea hainelor, au dimensiuni suficient de mari cat sa poata fi utilizate intr-o capacitate maxima. Altele, insa, sunt adaptate pentru inaltimea copiilor din grupele de gradinita. Un avantaj in acest caz este faptul ca cei mici pot invata inca de la o varsta frageda sa fie organizati cu obiectele personale. Este adevarat ca cele mai practice dulapuri pentru gradinite sunt cele care au o inaltime de cel putin 150 de centimentri deoarece dimensiunea ocupata pe sol poate fi aceeasi, insa locurile de stocare mai reduse.

Exit mobile version