Ești din Botoșani? Află cum să faci cumpărături online în siguranță

Cumpărăturile online sunt o modalitate excelentă de a compara prețurile, de a găsi chilipiruri și de a economisi bani de oriunde cu o conexiune la internet sau de date mobile.

Dar, pe măsură ce popularitatea shoppingului online a crescut, la fel au crescut și riscurile. Practic, există din ce în ce mai mulți oameni care încearcă să te înșele cu bani sau să îți fure detaliile cardului. Din fericire, dacă urmezi câteva reguli simple, poți avea o experiență de cumpărături online sigură.

Acestea sunt câteva modalități foarte simple de a cumpăra online în siguranță, pe care le poți folosi în fiecare zi:

  • Cercetează comercianții online pentru a te asigura că sunt legitimi.
  • Asigură-te că site-ul web este securizat.
  • Cunoaște-ți drepturile și politica de returnare a companiei.
  • Păstrează software-ul și protecția împotriva virușilor la zi.
  • Utilizează parole puternice pentru conturile online.
  • Nu folosi Wi-Fi public. Conexiunea ta standard de date este mai sigură.
  • Plătește folosind un card de credit sau utilizează servicii online, astfel încât escrocii să nu poată obține detaliile bancare.
  • Fi inteligent(ă). Dacă o achiziție pare prea bună pentru a fi adevărată, probabil că este.

Prima recomandare este cea mai bună pentru că dacă cercetezi site-ul și vânzătorul poți să îți dai seama dacă are feedback negativ, în special dacă nu ai mai făcut cumpărături online de pe acest site.

Există mii de site-uri de cumpărături pe internet, multe cu mii de vânzători independenți. Majoritatea acestora sunt perfect legitime, dar identificarea celor frauduloase necesită puțină cercetare.

Site-urile web de comerț electronic mai cunoscute sunt mai de încredere, dar și acestea pot fi totuși vulnerabile la atacurile cibernetice. De aceea, un antivirus te poate ajuta să navighezi cu încredere chiar și pe un magazin online de unde ai mai cumpărat în trecut. De exemplu, dacă vrei să cumperi pantofi sport de damă din piele, așa cum o poți face pe magazinul online epielenaturala.ro, vezi în footer (partea de jos a site-ului) dacă au pus link-ul către ANPC, dacă au o pagină de termeni și condiții și, nu în ultimul rând, verifică dacă adresa web are un lacățel în față.

Există, de asemenea, câteva informații pe care ar trebui să le afli înainte de a cumpăra online. Mai exact, trebuie să vezi cât va dura livrarea și de unde este trimis produsul respectiv. 

Un vânzător din Regatul Unit sau din Europa ar trebui să poată livra în termen de o săptămână, dacă articolul este în stoc.

De asemenea, verifică politica de returnare. Dacă magazinul nu pare să aibă așa ceva, fii suspicios/ suspicioasă. A ști care este politica te va ajuta dacă ceva nu este livrat sau sosește stricat, chiar dacă vânzătorul nu a încercat să te înșele.

Totodată există o mare piață online pentru vânzarea de produse contrafăcute. Acestea pot fi greu de observat, chiar și atunci când ai produsul în mână. 

Dar să fii conștient(ă) de acest lucru și să cercetezi cât ar costa produsul în mod real, îți va da o idee despre când o ofertă este prea bună pentru a fi adevărată.

Sursa Foto: Pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.