Gardurile electrice pentru animale – avantaje și recomandări de la Super Farm Land

Cu posibilitatea de a fi amplasate pe proprietăți de orice tip, gardurile electrice reprezintă un interes deosebit pentru fermieri sau cei care au crescătorii. Desigur că le vizează și proprietarii de terenuri private, alături de cei care dețin zone industriale.

Referitor la categoria destinată fermelor agricole, acestea au cunoscut o popularitate deosebită în ultimii ani și la noi în țară, fiind și în prezent la mare căutare. Vin la pachet cu o serie de avantaje, ceea ce le și recomandă de altfel.

Super Farm Land, magazin online specializat în articole destinate fermierilor, iese în întâmpinarea celor interesați cu soluții complete și complexe și în ceea ce privește gardurile electrice, respectiv elementele utilizate la alcătuirea acestuia.

Gardul electric și rolul acestuia în dotarea fermei

Principalul rol al unui gard electric este de delimitare a suprafețelor, respectiv de a păstra animalele și păsările din crescătorii în perimetrul stabilit. Totodată este recomandată și aleasă o astfel de dotare pentru eficiența pe care o prezintă vizavi de păstrarea prădătorilor la distanță, respectiv în alungarea acestora.

Ce avantaje prezintă gardul electric pentru animale?

Astfel de sisteme sunt apreciate mai ales pentru avantajele economice care le aduc fermierilor. Faptul că implică cheltuieli vizibil mai reduse decât cele ale soluțiilor convenționale este de luat în considerare. De altfel, costurile pe care le presupune o banda pentru gard electric sunt însemnat mai mici decât alternativele, ca de exemplu decât sârma ghimpată.

Specialiștii SuperFarm Land recomandă gardul electric mai ales pentru faptul că oferă posibilitatea unei parcelări rapide și simple a perimetrului vizat.

Comparativ cu varianta clasică de gard, aceasta presupune o montare/demontare fără prea mult efort. Are în alcătuire componente de dimensiuni reduse: aparat gard electric, bandă, stâlpi. Astfel, elimină acesta și nevoia unui agent de pază, care implică alte cheltuieli. Iată un alt avantaj pe partea economică.

E timpul de a înlătura inteligent problema prădătorilor care an de an fac pagube fermierilor. Poate fi vorba de problema unui atac al mistreților, al lupilor, urșilor. Desigur că în realizarea unui astfel de gard s-a avut în vedere ca efectul curentului ce parcurge gardul să nu rănească nici prădătorii și nici animalele pe care le protejează. Este vorba despre un impuls deranjant, însă nu periculos, care dă răgaz celor nepoftiți să părăsească zona. Când se obișnuiesc cu un astfel de sistem nici nu vor mai da târcoale curând.

Se aplică același principiu și animalelor adăpostite, care se obișnuiesc cu impulsurile și evită gardul. Iată o soluție ideală pentru a le educa, fără a depune un efort considerabil în acest sens.

În componența gardului electric intră o serie de elemente cu rol prestabilit, ce nu pot lipsi. Iată care sunt acestea, ce de altfel sunt disponibile celor interesați și pe site-ul superfarmland.com.

O funcționalitate a sistemului în condiții de siguranță deplină vor asigura elementele de împrejmuire, generatorul de impulsuri, disponibilitatea unei surse de curent electric și celelalte elemente, ce au aceeași menire.

Referitor la normele și certificările necesare pentru a putea instala un astfel de gard profesional, fiecare trebuie să se intereseze legat de condițiile legale în care trebuie să folosească fiecare componentă. Desigur că și procesul de instalare trebuie să se realizeze numai atunci când există un certificat de conformitate în acest sens.  Desigur că fiecare proprietar în parte se va raporta și la condiția conform căreia gardul electric nu trebuie să fie un pericol față de mediul înconjurător.

O altă precizare pe care o fac specialiștii Super Farm Land vizavi de o astfel de alegere se referă la talia animalelor de împrejmuit pentru că aceasta va influența anumite aspecte. Spre exemplu, fermele care adăpostesc cai vor necesita un generator de impulsuri care prezintă o putere normală. O explicație evidentă a motivului pentru care se vor folosi benzi cu inserție de liță late de la 20 la 400 mm – este vorba despre vederea mai slabă a cailor.

Acest aspect cu privire la generatorul de impuls se va avea în vedere de fiecare dată, la fiecare achiziție, de fiecare fermier, având în vedere talia animalelor adăpostite.

Atunci când gardul se instalează în special pentru a ține la distanță animalele sălbatice, se vor utiliza aparate puternice. Vizavi de această alegere se vor avea în vedere două criterii importante – calitatea materialelor și vizibilitatea gardului. În orice caz, specialiștii Super Farm Land stau la dispoziția celor interesați cu soluții complete și costuri echilibrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.