Home Diverse Grijă naturală pentru frumusețea și sănătatea pielii tale

Grijă naturală pentru frumusețea și sănătatea pielii tale

Credem că pielea noastră acționează ca și cum ar fi o barieră care ne protejează de tot felul de agenți externi. Adevărul este că nu suntem conștienți că absorbim, de fapt, o mare parte din ceea ce intră în contact cu pielea. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, dacă folosești produse cosmetice care conțin printre componentelor lor ingrediente nedorite, este mai mult ca sigur ca pielea să o absoarbă, provocând reacții nedorite precum alergii, iritații, dermatite sau, în cazuri mai grave, chiar cancer.

Dar, desigur, cine va crede că produsele vândute în marile centre comerciale includ toxicități printre ingredientele lor? Ei bine, adevărul este că da. De fapt, ai fi surprins câte ingrediente NERECOMANDATE sunt incluse! Și este că mulți producători sunt pe piață de zeci de ani și datorită unor campanii de marketing importante îi fac pe utilizatori să aibă încredere și să creadă că li se vând ceva bun și pe deasupra la un preț relativ ieftin, dar nu este întotdeauna cazul.

O altă problemă, dincolo de campaniile de marketing și publicitate, este că de cele mai multe ori utilizatorii nu știu să distingă ce ingrediente sunt recomandate și care nu.

În fiecare zi folosim produse cosmetice, fie că sunt creme, produse de igienă, machiaj etc., așa că este de o importanță vitală să folosim produsele potrivite pentru îngrijirea pielii noastre și nimic mai bun decât aplicarea produselor cosmetice naturale. Potrivit unui studiu, fiecare persoană folosește în medie 10 produse cosmetice diferite pe parcursul zilei.

Pielea este cel mai mare organ pe care îl avem și funcționează ca un burete absorbind toate produsele pe care le aplicăm pe piele și păr. Din acest motiv, trebuie să fii atent cu ceea ce cumperi, evitând ingredientele chimice dăunătoare și potențial dăunătoare sănătății noastre, cum ar fi siliconii, parabenii, derivații de petrol. Deși acestea sunt în doze mici, efectele utilizării prelungite afectează sănătatea. De exemplu, substanțe precum arsenul și plumbul au fost găsite în unele produse de machiaj.

Utilizarea ingredientelor naturale pentru îngrijirea pielii ne oferă multe beneficii și este potrivită pentru toate tipurile de piele, cu excepția cazului în care există o intoleranță la un anumit ingredient. Cosmeticele naturale sunt realizate folosind plante și materii prime regenerabile. Acestea sunt benefice pentru pielea noastră și, de asemenea, pentru mediu.

Care sunt beneficiile cosmeticelor naturale? Acestea îngrijesc toate tipurile de ten și se adaptează pielii. Sunt indicate în special persoanelor cu piele sensibilă. Elimină riscul problemelor secundare. Multe produse cosmetice convenționale abordează o problemă  cu ingredientele chimice, dar produc efecte secundare precum uscăciunea, roșeața și iritația. Cosmeticele naturiste provin de demult, din remediile naturale folosite de antici. Aceste remedii au evoluat dând naștere cosmeticelor naturale din vremurile noastre.

În fiecare zi suntem mai preocupați de starea de bine, calitatea vieții și acordăm multă atenție alimentelor pe care le consumăm, acea atenție ar trebui acordată și produselor pentru piele și păr. Pielea noastra absoarbe ingrediente cosmetice și daca sunt dăunătoare, pe termen lung sau mediu vor avea un impact negativ asupra sănătății noastre.

Cosmeticele naturale respectă mediul înconjurător, folosesc ambalaje reciclabile.

În cazul cremelor și uleiurilor bio, nu este necesară aplicarea unor cantități mari de produs pentru a obține rezultate. Deci raportul calitate-preț este imbatabil, iar produsele rezistă mult mai mult decât cele convenționale.

Care sunt avantajele cosmeticelor naturale. Acestea se adaptează perfect pielii noastre, componentele lor au o mare afinitate cu epiderma noastră. Oferă pielii un efect neted, neavând nimic agresiv așa cum se întâmplă în cazul cosmeticelor convenționale. Atât crema de față, crema de corp, cât și crema de mâini bio are grijă de pielea ta, o regenerează și o protejează, pentru că nu conține conservanți sau arome sintetice. Produsele bio nu folosesc aditivi artificiali sau componente chimice derivate din petrol.

În ultimii ani, cosmeticele bio și organice au câștigat mulți adepți. În calitate de consumatori de produse cosmetice, suntem deja saturați de citirea etichetelor cu ingrediente create în laborator, care accelerează efectul produsului, dar care duc la probleme dermatologice și alergii, deoarece sunt substanțe chimice pe care le absorbim prin piele și păr.
Un cosmetic natural este cel mai apropiat de compoziția stratului lipidic al pielii noastre. Nu există nimic mai bun decât să avem grijă de noi înșine, în mod natural.

Exit mobile version