Home Diverse Imunitate înainte de toate – Cum să te pregătești înainte de sezonul...

Imunitate înainte de toate – Cum să te pregătești înainte de sezonul răcelilor

O imunitate scăzută duce, în mod evident, la dezvoltarea diverselor afecțiuni. În timp ce unele persoane duc pe picioare o răceală ușoară, altele nici nu se pot ridica din pat din cauza unei gripe. Ce bine însă că există soluții la îndemână pentru cei care vor să își întărească imunitatea și care vor să stea cât mai departe de virușii de sezon.

Vrei și tu să te protejezi și să ai grijă ca familia ta să nu fie afectată? Rândurile următoare îți pot oferi impulsul și informația necesare pentru a acționa în beneficiul sănătății tale.

Iată ce poți face pentru o imunitate în parametri

Produsele naturiste susțin imunitatea

Sezonul rece aduce de fiecare dată virușii gripali și multe forme de răceală. Este drept că poți răci și în miezul verii când majoritatea își vede de distracție în vacanță.  Însă pentru a evita pe cât posibil o răceală cruntă este bine să iei măsuri de precauție. O recomandare în acest sens este gama de produse naturiste pentru răceală și gripă pe care o găsești pe Faunusplant.ro, printre care ceaiuri care nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic.

Suplimentele alimentare ajută organismul

De cele mai multe ori, și este testat acest lucru, organismul nu reușește să își însușească necesarul zilnic de vitamine și minerale. Aici intră în discuție suplimentele alimentare recomandate de medicul specialist pentru o cură de imunizare. Astfel, corpul poate fi pregătit de lupta împotriva virușilor gripali și a răcelilor de sezon. În plus, este suficient ca o asemena cură să se desfășoare cel puțin o dată pe an, mai ales înainte de începerea sezonului rece.

Și sportul ajută la întărirea imunității

Crezi că este de ajuns să faci o cură de suplimente pentru a te proteja de gripe și răceli?  Nicidecum! Pentru a te putea pune pe picioare înainte de sezonul periculos este bine să faci și un pic de sport. Activitățile de acest gen ar trebui să se desfășoare în fiecare zi, cu moderație, sau de câteva ori pe săptămână dacă alegi să te duci la sală. Exercițiile fizice ajută la oxigenarea creierului și punerea în funcțiune a tuturor sistemelor interne care ajută în procesul organismului în lupta sa cu gripa și răceala. Poți începe ușor, fie acasă, fie la sală, cu yoga, pilates sau body balance, activități care nu presupun efort fizic ridicat.

Dieta echilibrată, un alt aliat al imunității

Bineînțeles că atunci când este vorba de imunizarea organismului intră în discuție și dieta alimentară sau mai exact ce ar trebui să mănânci pentru a te proteja în fața răcelilor. Fructele și legumele de sezon sunt cele mai recomandate într-o dietă echilibrată care să aducă aportul de minerale și vitamine necesare organismului în fiecare zi. Cărnurile grele precum cea de porc, vită, miel ar putea fi înlocuite cu pește de orice fel pentru că aceasta ar un nivel ridicat de Omega 3, care face parte din categoria acizilor grași ce susțin foarte bine sistemul imunitar.

Așadar, acum că știi cum să îți ridici imunitatea înainte de nebunia răcelilor și gripelor de sezon nu îți mai rămâne decât să te apuci de treabă, să îți faci un plan de bătaie și să te protejezi la momentul oportun.

Sursă foto: Pexels.com

Exit mobile version