Inelul de logodnă cu diamant, o alegere ideală

Cererea oficială în căsătorie însoțită de oferirea unui inel de logodnă cu diamant se numără printre cele mai frumoase tradiții care au trecut testul timpului. Cu siguranță că una dintre probele de foc la care este supus un bărbat este alegerea inelului de logodnă.

Dacă dorești ca totul să fie perfect până în cele mai mici detalii, mai întâi de a organiza această surpriză, ar trebui să găsești inelul ideal care să corespundă atât bugetului tău, cât și personalității sale. Fie că alegi un inel de logodnă cu diamant sau cu smarald, fie că optezi pentru un inel de logodnă cu rubin sau ametist, cel mai bine este să inspectezi piața de bijuterii pentru a-ți putea face o idee mai amplă.

La momentul actual, se găsesc o sumedenie de modele variate de inele de logodnă la prețuri accesibile. De altfel, varietatea de modele existente la ora actuală îngreunează procesul de selecție, mai ales că femeile sunt destul de pretențioase și țin mult la astfel de detalii.

Diamantul, piatra iubirii eterne

Cu siguranță că una dintre cele mai populare pietre prețioase utilizate pentru a împodobi inelele de logodnă – și nu numai este diamantul.

Considerată o dovadă de netăgăduit a iubirii datorită simbolurilor pe care le reprezintă acesta, diamantul provine din grecescul „adamas” care se traduce „de neînvins, indestructibil” – cum ar trebui să fie și legătura dintre cei doi parteneri.

Ocupând locul 10 pe scara Mohs – cunoscută și sub denumirea de scara durității, diamantul se numără printre pietrele prețioase preferate de către femeile din întreaga lume.
În anul 1950, Institutul American de Pietre Prețioase (Geomological Institute of America – GIA) a stabilit sistemul celor 4 C – cut, colour, clarity, carat.

Cut – Tăietura diamantului

Gradul de tăiere a diamantelor constituie modalitatea de a măsura „strălucirea” sa. Astfel, atunci când un diamant este tăiat în proporții ideale, lumina se va întoarce prin partea de sus a diamantului, iar dacă tăietura va fi adâncă lumina se va pierde prin părțile laterale.

Colour – Culoarea diamantului

Un alt criteriu deosebit de important care stabilește valoarea briliantului este culoarea, altfel spus cu cât un diamant este mai lipsit de culoare – incolor, cu atât gradul său pe scala de culoare va fi mai bun. Institutul American de Pietre Prețioase clasifică culoarea diamantelor pe o scală descendentă de la D la Z, unde D e complet incolor, iar Z are o tentă vizibilă de culoare galben-maroniu.

Clarity – Claritatea diamantului

Claritatea unui diamant face referire la gradul de impurități pe care îl poate avea un diamant studiat cu ochiul liber sau cu ajutorul unei lupe care mărește de 10 ori. Doar aprox. 5% din diamantele naturale găsite sunt pure și au totodată o mărime corespunzătoare unei foarte bune valorificări. Specialiștii denumesc aceste impurități, „incluziuni”. Tipul, numărul și locația incluziunilor poate deseori identifica individual diamantele. Cu cât are mai puține impurități cu atât diamantul este mai valoros.

Caratul – Caratele diamantului

Caratul este unitatea de măsură standard pentru greutatea diamantului.Termenul este de proveniență grecească („keration”). În Antichitate, „keration” era denumirea pentru sâmburii de roșcovă, folosiți ca unitate de măsură a pietrelor naturale, și nu numai.

Inelul de logodnă, portal între două lumi

În Egiptul Antic, de exemplu, inelul simboliza un cerc nesfârșit, iar spațiul descris de el era considerat simbol al porții dintre două lumi. De altfel, inelul de logodnă era dăruit în semn de dragoste infinită care dăinuia în timp.

Prima relatare din istorie a instaurării obiceiului dăruirii unui inelului de logodnă cu diamant este reprezentată de logodna dintre Arhiducele de Maximilian și Maria de Burgundia. În anul 1477, el i-a oferi o astfel de bijuterie fiicei lui Carol Temerarul, (supranumit și contele de Charolais).

Și pentru că femeile apreciază eforturile pe care le depun viitorii lor logodnici, inelul de logodnă cu diamant poate fi alegerea perfectă pentru iubita ta.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.