Pandemia de Covid-19 a schimbat multe în obiceiurile și cutumele referitoare la transportul și libera circulație a oamenilor. Și, pentru că nu era destul, războiul din apropierea granițelor României a mai dat o lovitură acestui domeniu. Iar botoșănenii știu cel mai bine acest lucru, dat fiind faptul că se învecinează tocmai cu una dintre țările beligerante.
Cu toate acestea, viața merge înainte și nevoia oamenilor de a se relaxa, împreună cu familia or cu prietenii, transpare acestei frici de a călători departe de casă.
Ai mai jos 4 trips&tricks care te vor ajuta să ai parte de vacanța ideală pe care ți-ai dorit-o, în deplină siguranță:
1. Asigură-ți călătoria
Cei mai mulți dintre oamenii care-și programează o vacanță, uită să planifice și eventualele probleme care pot apărea atunci când se află pe teritoriul unei țări străine. De aceea s-a inventat asigurarea pentru călătorii în străinătate, cum e cea de la Asirom.ro, care acoperă o gamă extrem de largă de potențiale evenimente: îmbolnăviri, accidente, pierderea sau furtul bagajelor, înlocuirea documentelor de călătorie, etc. Dacă nu crezi în potențialul unei astfel de asigurări, fă o încercare și vezi pe pielea ta efectele unei vacanțe liniștite, lipsite de stres.
2. Fă-ți copii după documente
Oriunde ai pleca, este foarte important să-ți faci o copie printată, dar și digitală, în cloud, a documentelor necesare călătoriei: pașaport, carte de identitate, poliță da asigurare, vouchere de cazare, etc. Astfel, până ajungi să-ți înlocuiești documentul poate trece o perioadă de timp și, în plus, un exemplar al unui document de identitate, chiar și neoficial, poate fi biletul tău de reîntoarcere acasă.
3. Cunoaște-ți destinația
Cunoașterea temeinică a locului în care vei petrece câteva zile alături de familia ta este foarte importantă. Este indicat să întri pe internet și să cauți sfaturi și recomandări ale oamenilor care au mai călătorit în acea zonă, ce poți face, ce e interzis, ce obiceiuri deosebite au cetățenii locului. De asemenea, este foarte util să te informezi în legătură cu problemele geopolitice de acolo accesând pagina web a Ministerului de Externe.
4. Informează banca despre călătoria ta
Atunci când călătorești într-o țară terță, înafara Uniunii Europene, dar nu numai, este indicat să-ți informezi banca despre planurile tale de călătorie, prin stabilirea unei comunicări funcționale cu un ofițer bancar. În acest fel, o alertă de fraudă pe cardurile și conturile pe care le deții va fi rezolvată mult mai repede și te vei putea folosi de banii bugetați la începutul călătoriei.
Planificarea unei vacanțe în cele mai mici detalii, o informare cât mai exhaustivă asupra condițiilor de călătorie, alături de încheierea unei asigurări de călătorie care să acopere riscurile principale, reprezintă garanția unui sejur lipsit de griji. Până la urmă, de ce mergi în vacanță? Nu pentru a te relaxa și a te bucura de timpul de calitate petrecut cu familia?
Sursa foto: Pixabay.com